Odpověděl/a – 3.březen 13:47
"!Vejce marinovaná v sójové
Vejce na asijský způsob můžete rozdrobit do salátu, těstovin nebo použít jako přílohu japonské nudlové polévky ramen. Vždy budou vynikající.
V hrnci rozpusťte vodu s cukrem. Přidejte ocet, sójovou omáčku a přiveďte k varu. Chvíli povařte.
Podle chuti přidejte česnek, chilli, jarní cibulku, zázvor nebo třeba saké. Nic vás nemůže zastavit ve hře s ingrediencemi.
Celá vejce ponořte do vychladlé marinády a nechte v lednici odležet alespoň 2 až 6 hodin, klidně až dva dny.
Vyndejte je z marinády a rovnou je servírujte (v dobře uzavřené nádobě vydrží až měsíc).
Před servírováním je rozkrojte na polovinu a dochuťte solí a pepřem, případně curry.
P. S. Zrychlená verze tohoto receptu: sójovou omáčku zahřejte v rendlíku dokud nezačne pěnit. Snižte plamen a na mírném ohni v ní pomalu obracejte vejce, aby rovnoměrně zhnědla a sojová omáčka se zredukovala. Vyjměte vejce a nechte je okapat a zchladnout."
https://zachranjidlo.cz/recepty/vejce-marinovana-v-sojove-omacce
V dávné minulosti jsem si koupila tvrdé karty s obrázky a popisem asi 15 čínských pokrmů. Zkoušela jsem jen asi 4, je třeba hodně ingrediencí.
Narazila jsem na tato vejce, chtěla jsem je vyzkoušet, ale nějak jsem neměla odvahu. Tehdy se u nás čínská kuchyně objevovala jen sporadicky. Jednou jsem ji navštívila v Praze.
Podle receptu, který jsem vyhledala, jsem si připomněla, že se vejce dlouho vařila a pak nakládala.
ttps://zachranjidlo.cz/recepty/vejce-marinovana-v-sojove-omacce/
Odpověděl/a – 3.březen 13:48
"!Vejce marinovaná v sójové
Vejce na asijský způsob můžete rozdrobit do salátu, těstovin nebo použít jako přílohu japonské nudlové polévky ramen. Vždy budou vynikající.
V hrnci rozpusťte vodu s cukrem. Přidejte ocet, sójovou omáčku a přiveďte k varu. Chvíli povařte.
Podle chuti přidejte česnek, chilli, jarní cibulku, zázvor nebo třeba saké. Nic vás nemůže zastavit ve hře s ingrediencemi.
Celá vejce ponořte do vychladlé marinády a nechte v lednici odležet alespoň 2 až 6 hodin, klidně až dva dny.
Vyndejte je z marinády a rovnou je servírujte (v dobře uzavřené nádobě vydrží až měsíc).
Před servírováním je rozkrojte na polovinu a dochuťte solí a pepřem, případně curry.
P. S. Zrychlená verze tohoto receptu: sójovou omáčku zahřejte v rendlíku dokud nezačne pěnit. Snižte plamen a na mírném ohni v ní pomalu obracejte vejce, aby rovnoměrně zhnědla a sojová omáčka se zredukovala. Vyjměte vejce a nechte je okapat a zchladnout."
https://zachranjidlo.cz/recepty/vejce-marinovana-v-sojove-omacce
V dávné minulosti jsem si koupila tvrdé karty s obrázky a popisem asi 15 čínských pokrmů. Zkoušela jsem jen asi 4, je třeba hodně ingrediencí.
Narazila jsem na tato vejce, chtěla jsem je vyzkoušet, ale nějak jsem neměla odvahu. Tehdy se u nás čínská kuchyně objevovala jen sporadicky. Jednou jsem ji navštívila v Praze.
Podle receptu, který jsem vyhledala, jsem si připomněla, že se vejce dlouho vařila a pak nakládala.
https://zachranjidlo.cz/recepty/vejce-marinovana-v-sojove-omacce/