Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.březen 13:47

"!Vejce marinovaná v sójové

Vejce na asijský způsob můžete rozdrobit do salátu, těstovin nebo použít jako přílohu japonské nudlové polévky ramen. Vždy budou vynikající.

V hrnci rozpusťte vodu s cukrem. Přidejte ocet, sójovou omáčku a přiveďte k varu. Chvíli povařte.

Podle chuti přidejte česnek, chilli, jarní cibulku, zázvor nebo třeba saké. Nic vás nemůže zastavit ve hře s ingrediencemi.

Celá vejce ponořte do vychladlé marinády a nechte v lednici odležet alespoň 2 až 6 hodin, klidně až dva dny.

Vyndejte je z marinády a rovnou je servírujte (v dobře uzavřené nádobě vydrží až měsíc).

Před servírováním je rozkrojte na polovinu a dochuťte solí a pepřem, případně curry.

P. S. Zrychlená verze tohoto receptu: sójovou omáčku zahřejte v rendlíku dokud nezačne pěnit. Snižte plamen a na mírném ohni v ní pomalu obracejte vejce, aby rovnoměrně zhnědla a sojová omáčka se zredukovala. Vyjměte vejce a nechte je okapat a zchladnout."

https://zachr­anjidlo.cz/re­cepty/vejce-marinovana-v-sojove-omacce

V dávné minulosti jsem si koupila tvrdé karty s obrázky a popisem asi 15 čínských pokrmů. Zkoušela jsem jen asi 4, je třeba hodně ingrediencí.

Narazila jsem na tato vejce, chtěla jsem je vyzkoušet, ale nějak jsem neměla odvahu. Tehdy se u nás čínská kuchyně objevovala jen sporadicky. Jednou jsem ji navštívila v Praze.

Podle receptu, který jsem vyhledala, jsem si připomněla, že se vejce dlouho vařila a pak nakládala.

ttps://zachran­jidlo.cz/recep­ty/vejce-marinovana-v-sojove-omacce/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.březen 13:48

"!Vejce marinovaná v sójové

Vejce na asijský způsob můžete rozdrobit do salátu, těstovin nebo použít jako přílohu japonské nudlové polévky ramen. Vždy budou vynikající.

V hrnci rozpusťte vodu s cukrem. Přidejte ocet, sójovou omáčku a přiveďte k varu. Chvíli povařte.

Podle chuti přidejte česnek, chilli, jarní cibulku, zázvor nebo třeba saké. Nic vás nemůže zastavit ve hře s ingrediencemi.

Celá vejce ponořte do vychladlé marinády a nechte v lednici odležet alespoň 2 až 6 hodin, klidně až dva dny.

Vyndejte je z marinády a rovnou je servírujte (v dobře uzavřené nádobě vydrží až měsíc).

Před servírováním je rozkrojte na polovinu a dochuťte solí a pepřem, případně curry.

P. S. Zrychlená verze tohoto receptu: sójovou omáčku zahřejte v rendlíku dokud nezačne pěnit. Snižte plamen a na mírném ohni v ní pomalu obracejte vejce, aby rovnoměrně zhnědla a sojová omáčka se zredukovala. Vyjměte vejce a nechte je okapat a zchladnout."

https://zachr­anjidlo.cz/re­cepty/vejce-marinovana-v-sojove-omacce

V dávné minulosti jsem si koupila tvrdé karty s obrázky a popisem asi 15 čínských pokrmů. Zkoušela jsem jen asi 4, je třeba hodně ingrediencí.

Narazila jsem na tato vejce, chtěla jsem je vyzkoušet, ale nějak jsem neměla odvahu. Tehdy se u nás čínská kuchyně objevovala jen sporadicky. Jednou jsem ji navštívila v Praze.

Podle receptu, který jsem vyhledala, jsem si připomněla, že se vejce dlouho vařila a pak nakládala.

https://zachr­anjidlo.cz/re­cepty/vejce-marinovana-v-sojove-omacce/