Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.únor 18:40

Byly. Osobně bych raději žil bez moderních technologií (které byly objeveny za posledních 200 až 250 let).

Určitě bych se obešel bez aut a hlavně bez „sociálních“ sítí (které lidi spíš oddalují a asocializují než přibližují). Klidně i bez elektřiny, mobilů a dalších věcí.
Možná to takhle vypadá, že se to snadno řekne a mám být vdečný za ty možnosti a vymoženosti, ale nepoznat je a vůbec o nich nevědět, tak bychom ani nevěděli, že je potřebujeme.. :D

Na světě existuje dnes spousta míst bez moderních technologií (většinou někde v zemích 3. světa) a přesto mi připadá, že jsou tam lidé vdečnější, přátelštější a dokonce i spokojenější – navzdory tomu, že na mnoha místech tam mají bídu.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.únor 18:45

Pro mě byly. Osobně bych raději žil bez moderních technologií (které byly objeveny za posledních 200 až 250 let).

Určitě bych se obešel bez aut a hlavně bez „sociálních“ sítí (které lidi spíš oddalují a asocializují než přibližují). Klidně i bez elektřiny, mobilů a dalších věcí.
Možná to takhle vypadá, že se to snadno řekne a mám být vdečný za ty možnosti a vymoženosti, ale nepoznat je a vůbec o nich nevědět, tak bychom ani nevěděli, že je potřebujeme.. :D Logicky.

Na světě existuje dnes spousta míst bez moderních technologií (většinou někde v zemích 3. světa) a přesto mi připadá, že jsou tam lidé vdečnější, přátelštější a dokonce i spokojenější, aj – navzdory tomu, že tam na mnoha místech mají bídu.
Život je dnes moc uspěchaný, moc zaměřený na ty technologie a lidi tráví většinu času s nimi/na nich…

Zřejmě je spousta těch, kdo by chtěli žít v jiné době (což bych ani nechtěl – jen říkám, že bych se bez technologií obešel a nepostrádal je). Je totiž mnoho těch, kteří považovali nějakou dobu „za nejlepší,“ za „zlatý věk.“ Ti, co zase žili v tom „zlatém věku,“ si zase o jiné době mysleli, že byla lepší, že byla tím „zlatým věkem.“ Jestli víte jak to myslím…
Stejně se s tím nedá nic dělat, existuej jen přítomnost a ta je teď a tady.