Odpověděl/a – 7.únor 11:28
1. Samozřejmě určitě nejlepší banány jsou uttržené zralé přímo se stromu.
Banány se sklízejí v zelených trsech, když se dodávají na trh mírného pásma , takže dozrávají během dopravy. snížení teploty zvyšuje životnost, a snilžuje kvalitu. Teplota při přepravě nemá být nižší pod 13,5 °C.
Jak proces zrání v tlakových komárách probíhá – dočtete se v odkazu.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ban%C3%A1n
2. Když koupíte banány, které nejsou zralé tak akorát, samozřejmě nejsou ještě přezrálé, nenecháváme je dozrávat v lednici, ale při pokojové teplotě.
Odpověděl/a – 7.únor 11:32
1. Samozřejmě určitě nejlepší banány jsou uttržené zralé přímo se stromu.
Banány se sklízejí v zelených trsech, když se dodávají na trh mírného pásma , takže dozrávají během dopravy. snížení teploty zvyšuje životnost, a snilžuje kvalitu. Teplota při přepravě nemá být nižší pod 13,5 °C.
Jak proces zrání v tlakových komárách probíhá – dočtete se v odkazu.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ban%C3%A1n
2. Když koupíte banány, které nejsou zralé tak akorát, samozřejmě nejsou ještě přezrálé, nenecháváme je dozrávat v lednici, ale při pokojové teplotě., nebo ve špíži (nesmí být příliš chladná). Viz bod 1.¨
V některém pořadu v TM jsem zaslechla, že je dobré zabalit stopky do alobalu. Vyzkoušela jsem, opravdu se banánům prodlouží životnost.
Odpověděl/a – 7.únor 12:53
1. Samozřejmě určitě nejlepší banány jsou utržené zralé přímo se stromu.
" Banánům se daří v teplých oblastech, kde v zimě nemrzne. Vysoké teploty jim totiž svědčí. Během roku se teplota v Levubu obvykle pohybuje mezi 12 a 35 stupni Celsia.“ Banány potřebují pravidelné dešťové srážky nebo se musí každý týden zalévat..
Od květu do sklizně uplyne asi 3 – 6 měísců.
https://wol.jw.org/cs/wol/d/r29/lp-b/102003205#h=5
2. Banány se sklízejí v zelených trsech, když se dodávají na trh mírného pásma , takže dozrávají během dopravy. snížení teploty zvyšuje životnost, a snilžuje kvalitu. Teplota při přepravě nemá být nižší pod 13,5 °C.
Jak proces zrání v tlakových komárách probíhá – dočtete se v odkazu.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ban%C3%A1n
3. . Když koupíte banány, které nejsou zralé tak akorát, samozřejmě nejsou ještě přezrálé, nenecháváme je dozrávat v lednici, ale při pokojové teplotě., nebo ve špíži (nesmí být příliš chladná). Viz bod 1.¨
V některém pořadu v TM jsem zaslechla, že je dobré zabalit stopky do alobalu. Vyzkoušela jsem, opravdu se banánům prodlouží životnost.