Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.únor 23:50

Jak říká elkon, podpora w7 už skončila.

Alkohol moc nesleduju, ale daně uvalené na alkohol, tabákové výrobky a podobné věci podporuji… zvýšením jejich cen a přidáním takové daně, chce stát určit normy, kterými se lidi musí řídit – a co by ne/měli dělat (v tomot případě odradit od nákupu tohoto zboží). To jsou tzv. „daně z hříchu“ – speciální daně uvalené na škodlivé produkty. Další takové příklady jsou třeba pokuty za parkování a podobné přestupky, nebo třeba daně ekoloické – na pohonné hmoty, emisee atp… paradoxně patří všechny tyto daně (hl. na ten alkohol a tabák) k největším příjmovým položkám státních rozpočtů (po celém světě). :'D

Jinak stát by neměl zasahovat do podnikání, obchodu a prostě do těch ostatních ekon. subjektů (firmy a domácnost). Krize, obrovské znehodnocení peněz vznikájí nepřirozenými zasáhami států do ekonomiky a jejich snahou o regulaci různých jejich subjektů (jako řízení hodnoty měny, nařízení krytí ohledně různých typů úvěrů – zaročování se, „zestátňování,“ udávání míry úroků, pak různých předpisů, vyhlášek usměrňujících něco, atd. Prostě zasahování do jednotlivých, běžných ekonomických dějů). Měl by být volný trh.
Ale je pravda, že stát furt zasahuje do všeho, snaží se ovládat celý trh a určovat jeho směr (dost často negativně – kvůli neschopnosti, i když šlo třeba o dobrý úmysl = o ten jde skoro vždycky). Stát tedy dělá neustále bububu..

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.únor 23:56

Jak říká elkon, podpora w7 už skončila.

Alkohol moc nesleduju, takže nevím, jak to teď s cenami ale daně uvalené na alkohol, tabákové výrobky a podobné věci podporuji… zvýšením jejich cen a přidáním takové daně, chce stát určit normy, kterými se lidi musí řídit – a co by ne/měli dělat (v tomot případě odradit od nákupu tohoto zboží). To jsou tzv. „daně z hříchu“ – speciální daně uvalené na škodlivé produkty. Další takové příklady jsou třeba pokuty za parkování a podobné přestupky, nebo třeba daně ekoloické – na pohonné hmoty, emisee atp… paradoxně patří všechny tyto daně (hl. na ten alkohol a tabák) k největším příjmovým položkám státních rozpočtů (po celém světě). :'D

Jinak stát by neměl zasahovat do podnikání, obchodu a prostě do těch ostatních ekon. subjektů (firmy a domácnost). Krize, obrovské znehodnocení peněz vznikájí nepřirozenými zasáhami států do ekonomiky a jejich snahou o regulaci různých jejich subjektů (jako řízení hodnoty měny, nařízení krytí ohledně různých typů úvěrů – zaručování se, „zestátňování,“ udávání míry úroků, pak různých předpisů, vyhlášek usměrňujících něco, atd. Prostě zasahování do jednotlivých, běžných ekonomických dějů). Měl by být volný trh.
Ale je pravda, že stát furt zasahuje do všeho, snaží se ovládat celý trh a určovat jeho směr (dost často negativně – kvůli neschopnosti, i když šlo třeba o dobrý úmysl = o ten jde skoro vždycky).
Stát vlastně dělá neustále bububu… ale někdy je na místě se fakt bát, co udělá. Někdy jen tak straší a jindy mají jen velké řeči – ty mají pořád (ale skutek utek).