Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.leden 17:08

Tipl bych si, že slané. Protože když jsem si ho vzal do práce na svačinu, tak mi chlapi k němu nabízeli hořčici.
Ve skutečnosti má mléko sodíku asi 0,5 g/litr, nejvíc má draslíku, asi 1,5 g. Mléčného cukru (laktózy) je v mléce hodně, 4–5 %. Jogurtováním se malá část laktózy přemění na kyselou kyselinu mléčnou, ale většina laktózy zůstane i v jogurtu. Ale laktóza je jen mírně sladivá, proto se to zdá být kyselé. Takže odpověď by snad mohla být, že jogurt je sladko kyselé jídlo.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.leden 17:09

Tipl bych si, že slané. Protože když jsem si ho vzal do práce na svačinu, tak mi chlapi k němu nabízeli hořčici.
Ve skutečnosti má mléko sodíku asi 0,5 g/litr, nejvíc má draslíku, asi 1,5 g. Mléčného cukru (laktózy) je v mléce hodně, 4–5 %. Jogurtováním se malá část laktózy přemění na kyselou kyselinu mléčnou, ale většina laktózy zůstane i v jogurtu. Ale laktóza je jen mírně sladivá, proto se to zdá být kyselé. Takže odpověď by snad mohla být, že jogurt je sladko kyselé jídlo.


Slanější by možná byl jogurt z mleziva.