Odpověděl/a – 31.leden 17:08
Tipl bych si, že slané. Protože když jsem si ho vzal do práce na
svačinu, tak mi chlapi k němu nabízeli hořčici.
Ve skutečnosti má mléko sodíku asi 0,5 g/litr, nejvíc má draslíku, asi
1,5 g. Mléčného cukru (laktózy) je v mléce hodně, 4–5 %.
Jogurtováním se malá část laktózy přemění na kyselou kyselinu
mléčnou, ale většina laktózy zůstane i v jogurtu. Ale laktóza je jen
mírně sladivá, proto se to zdá být kyselé. Takže odpověď by snad mohla
být, že jogurt je sladko kyselé jídlo.
Odpověděl/a – 31.leden 17:09
Tipl bych si, že slané. Protože když jsem si ho vzal do práce na
svačinu, tak mi chlapi k němu nabízeli hořčici.
Ve skutečnosti má mléko sodíku asi 0,5 g/litr, nejvíc má draslíku, asi
1,5 g. Mléčného cukru (laktózy) je v mléce hodně, 4–5 %.
Jogurtováním se malá část laktózy přemění na kyselou kyselinu
mléčnou, ale většina laktózy zůstane i v jogurtu. Ale laktóza je jen
mírně sladivá, proto se to zdá být kyselé. Takže odpověď by snad mohla
být, že jogurt je sladko kyselé jídlo.
Slanější by možná byl jogurt z mleziva.