Odpověděl/a – 27.leden 18:46
O alergiích je toho na internetu hafo! :)
Mícháte jablka s hruškama.
Alergii je možné léčit i vyléčit, „spí“ (osobní zkušenost, jsem
bez léků, sprejů a vakcín).
Celiakie je chronické autoimunitní onemocnění, ne alergie.
Alergie přichází v každém věku, „spí“, přicházejí nové ataky
(v závislosti na životosprávě, hlavně stravě a psychosomatice), podněty,
alergeny..
Alergický může být člověk na cokoliv. V průběhu života se tedy, ano
alergeny mění, přibývají, ubývají..
Potravinové alergie a nesnášenlivost potravin je zvláštní kapitola.
Lékaři tvrdí, že ne každá nesnášenlivost lepku je přímo na gluten.
V případě obilných výrobků (mouky) se skrývá nesnášenlivost škrobů
v nich obsažených
(zejména v pšeničné), ne na gluten.
S celiakií se obyčejně člověk narodí. Dozví se o ní někdy až
v dospělosti
(díky dalším obtížím).
Nesnášenlivost lepku si může člověk „vypěstovat“ i sám.
Kukuřičný gluten je celiaky dobře snášen, mnoho z nich snáší ovesnou
mouku a vločky.
Odpověděl/a – 27.leden 18:55
Ano. O alergiích je toho na internetu hafo! :)
Ale mícháte trošku jablka s hruškama.
Alergii je možné léčit i vyléčit, „spí“ (osobní zkušenost, jsem
bez léků, sprejů a vakcín).
Celiakie je chronické autoimunitní onemocnění, ne alergie.
Alergie přichází v každém věku, „spí“, přicházejí nové ataky
(v závislosti na životosprávě, hlavně stravě a psychosomatice), podněty,
alergeny..
Alergický může být člověk na cokoliv. V průběhu života se tedy, ano
alergeny mění, přibývají, ubývají..
Potravinové alergie a nesnášenlivost potravin je zvláštní kapitola.
Lékaři tvrdí, že ne každá nesnášenlivost lepku je přímo na gluten.
V případě obilných výrobků (mouky) se skrývá nesnášenlivost škrobů
v nich obsažených
(zejména v pšeničné), ne na gluten.
S celiakií se obyčejně člověk narodí. Dozví se o ní někdy až
v dospělosti
(díky dalším obtížím).
Nesnášenlivost lepku si může člověk „vypěstovat“ i sám.
Kukuřičný gluten je celiaky dobře snášen, mnoho z nich snáší ovesnou
mouku a vločky.