Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.leden 8:12

  1. Komplikovaně, se ztrátou záruky a nejistým výsledkem ANO díky custom rom, custom bootloaderu a rootování.
  2. Uživatelsky jednoduše NE, a to z toho důvodu že nové verze androida sice prvotně vydává firma google, ale pro konkrétní telefony je musí adaptovat a vybavit patřičnými ovladači a modifikovanými aplikacemi pro konkrétní hardware sám výrobce a to trvá. Každému z výrobců to trvá jinak dlouho a navíc výrobci se zavazují udržovat operační systém svých telefonů aktuální jen po dobu cca 2 let, pak už na to kašlou.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.leden 8:15

  1. Komplikovaně, se ztrátou záruky a nejistým výsledkem ANO díky custom rom, custom bootloaderu a rootování.
  2. Uživatelsky jednoduše NE, a to z toho důvodu že nové verze androida sice prvotně vydává firma google, ale pro konkrétní telefony je musí adaptovat a vybavit patřičnými ovladači a modifikovanými aplikacemi pro konkrétní hardware sám výrobce a to pár měsíců trvá. Každému z výrobců to trvá jinak dlouho a navíc výrobci se zavazují udržovat operační systém svých telefonů aktuální jen po dobu cca 2 let, pak už na to kašlou.
  3. výjimkou jsou pak telefony označené Android ONE ty se vyznačují tím, že mají čístý operační systém nezávislý na výrobci a nedotčený úpravami výrobce a tak jej může google aktualizovat téměř okamžitě, zde máte přehled telefonů které do této skupiny s okamžitými aktualizacemi patří: https://www.an­droid.com/one/