Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.leden 12:37

Spekulant maximalizuje zisk rychlými transakcemi be dlouhodobégo zájmu o obor. To vyžaduje spousty znalostí, rychlou orientaci na mnoha trzích a spoust času.
Investor se vírou v předmět investice snaží o jeho rozvoj a tím maximalizovat zisk v dlouhodobém horizontu a to bez dalších velkých zásahů.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.leden 12:43

Spekulant maximalizuje zisk rychlými transakcemi be dlouhodobégo zájmu o obor. To vyžaduje spousty znalostí, rychlou orientaci na mnoha trzích a spoust času. Spekulant jede po špičkách cen. Nelaciněji nakoupit, při dosažení maxima prodat, nakoupit další předmět na dně. A tak pořád dokolečka. Proto jsou potřebné ty rychlé informace a orientace v nich, k tomu intuice, odhad následujícího vývoje v krátkém čase a to celým spektrem trhu.
Investor se vírou v předmět investice snaží o jeho rozvoj a tím maximalizovat zisk v dlouhodobém horizontu a to bez dalších velkých zásahů. Investor počítá s výkyvy, nepočítá automaticky s tím, že by předmět investice prodával, spíše počítá v uložení investic do předmětu investice a jeho zhodnocování.
Nelze říct, co je lepší, nebo horší. Jsou to prostě jiné strategie. Faktem ale je, že investice mají větší přínos pro samotní předmět incestice, oproti spekulacím.