Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.prosinec 11:01

Existuje software který je dostpuný zdarma, freeware, nebo opensource software. Jsou takové kancelářské balíky (libreoffice), 3d editory (blender), fotografické editory (gimp), vektorové editory (inkscape), webové prohlížeče (firefox, ..) i celé operační systémy, třeba UBUNTU. Které si můžeš kopírovat jak chceš, používat jak chceš a je to naprosto legální …

Pokud to ale není freeware, není to opensource, pak za to holt musíš platit a nemůžeš si to jen tak zkopírovat pro osobní potřebu a pracovat s tím, to už pak legální není. Pan učitel se mýlí.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.prosinec 11:04

Existuje software který je dostpuný zdarma, freeware, nebo opensource software. Jsou takové kancelářské balíky (libreoffice), 3d editory (blender), fotografické editory (gimp), vektorové editory (inkscape), cad designery pro konstruktéry a projektanty (freecad), většina vývojářských nástrojů je takto volně dostupná zdarma, webové prohlížeče (firefox, ..) a dokonce i celé operační systémy, třeba UBUNTU Linux. Které si můžeš kopírovat jak chceš, používat jak chceš, nemusíš za ně platit, můžeš je dokonce předat komukoliv jinému a je to naprosto legální …

Pokud to ale není freeware, a není to opensource, pak za to holt musíš platit a nemůžeš si to jen tak zkopírovat pro osobní potřebu a pracovat s tím, to už pak legální není. Pan učitel se mýlí.

Pokud k nějakému programu hledáš volně dostupnou alternativu kterou můžeš legálně používat bez placení zkus si vyhledat název toho komerčního programu na webu http://alterna­tiveto.net/ … najdeš tam tak snadno volně dostupnou alternativu třeba k winzip (7zip) nebo k total commanderu (double commander), … bezpočet možností jak používat software legálně a zcela zdarma.