Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.prosinec 14:44

Je pravda, že všichni neumí zpívat, kreslit, ale také neumí matematiku, češtinu, umí se ale oblékat, vaři, plavat. t atd. Takže to není definice umění.,

Umění je lidská činnost, která v jiném člověku vyvolává estetický zážitek
Nebo do umění se také zahrnuje činnost, schopnost, když někdo umí třeba třeba vařit, vyrábět něco, umí plavat,. lyžovat, je mistrem svého oboru.

Ve svém pokusu o definici, jste zapomněl, že umělec má nadání, talent, jakýsi dar od, který mu pomáhá vytvořit nějaké dílo. Potřebuje ale i píli. To, co vytvoří, se druhému líbí, nebo nelíbí. Každý člověk je jiný, má rozdílný vkus, tak jinakl vyvinuté smyslové vnímání.

Projděte si otázky a odpovědi v archilvu na téma umění. Dovíte se víc.
https://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=co%20je%20um%C4%9Bn­%C3%AD

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.prosinec 8:39

Je pravda, že všichni neumí zpívat, kreslit, ale také neumí matematiku, češtinu, umí se ale oblékat, vařit, plavat. atd. Takže to , co jste napsal, není definice umění.,

Umění je lidská činnost, která v jiném člověku vyvolává estetický zážitek, , potěší ho, má radost atd.

Dále se do umění také zahrnuje schopnost pro určitou činnost. Např. když někdo umí třeba výborně vařit, vyrábět něco, umí plavat,. lyžovat, je mistrem svého oboru. Třeba kuchař, který se může pyšnit Michelinskou hvězdou.

Ve svém pokusu o definici, jste zapomněl, že umělec má nadání, talent, jakýsi dar od „boha“, který mu pomáhá vytvořit nějaké dílo. Potřebuje ale i píli.

To, co vytvoří, se druhému líbí, nebo nelíbí. Každý člověk je jiný, má rozdílný vkus, také jinak vyvinuté smyslové vnímání.

Projděte si otázky a odpovědi v archlvu na téma umění. Dovíte se víc.
https://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=co%20je%20um%C4%9Bn­%C3%AD