Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.prosinec 10:59

Neproběhlo dědické řízení po smrti tedy. Musíte o požádat o ně požádat.

1. Byla jsem na tom podobně. Když jsem prodávala část pozemku – otec i bratr zemřeli dříve než matka, zjistilo se, že část pozemku je psaná na její sestru, tedy mou tetu.

Právník požádal o obnovu dědického řízení, jediným dědicem jsem byla já. pak jsem mohla pozemky prodat.

2. O pozemky, které obhospodařovalo tehdejší JZD, jsem požádala,. nechtěla jsem náhradní, takže jsem dostala finanční náhradu, i když nic moc. Ale to bylo už v 90. letech.

Až budete dědicem, pokud vás není vc, požádejte zemědělské družstvo, které je zřejmě pokračovatelem JZD.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.prosinec 11:05

Neproběhlo dědické řízení po smrti tety. Musíte o ně ožádat, nejlépe prostřednictvím advokáta

1. Byla jsem na tom podobně. Když jsem prodávala část pozemku – otec i bratr zemřeli dříve než matka, zjistilo se, že část pozemku je psaná na její sestru, tedy mou tetu. Při dědickém řízení se na to nějak zapomnělo.

Právník požádal o obnovu dědického řízení, jediným dědicem jsem byla já, matka už nežila. Po ukonení řízení jsem mohla pozemek prodat. Šlo o zahradu, tu neobhospodařo­valo JZD.

2. O pozemky, které obhospodařovalo tehdejší JZD, jsem požádala,. nechtěla jsem náhradní, tudíž jsem dostala finanční náhradu, i když nic moc. Ale to bylo už v 90. letech.

Až budete dědicem, pokud vás není víc dědiců, požádejte zemědělské družstv o , které je pokračovatelem JZD. , o vrácení nebo náhradu, ,