Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.listopad 15:17

Píšeš „pokud je v právu.“ Feministkám/fe­ministům jde především o to, aby měly ženy stejná práva jako muži. Ale jako beru, tady mají stejná práva jen třeba se nepřímo nedodržují – ženy se v něčem podceňují atd.

Já feministou třeba jsem. Ale tím zdravým (rovnost mezi pohlavími). Mnoha žen-feministkám jde spíš o překonání mužů, dostání se do popředí (matriarchát). Připadá mi, že jsou tam často ženy zhrzené, kterým jde něco jako o pomstu, publicitu a jen zviditelěnní se, prohlašováním všelijakých nesmyslů. Nejde jim o rovnost, ale o poražení mužů… Já zastávám rovnost a připouštím, že ženám jde něco hůř než mužům a naopak něco jim jde zase líp. Nejsou stejní muž a žena – tvrdit to, to by byla hloupost (už jen třeba z fyziologického hlediska), je to jin a jang. Jsou odlišní, ale to neznamená, že by neměli mít stejná práva nebo se měli v nějakých ohledech podceňovat. (Mnoho feministek totiž zastává takový názor, že jsou muži a ženy ve všem zcela stejní, a pak je tu druhá sorta feministek, která zase tvrdí, že jsou ženy ve všem lepší než muži. Obojí je špatně. Pohlaví mají své rozdíly, charakteristické rysy, své kvality, přednosti a řekněme, že i své slabiny).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.listopad 15:21

Píšeš „pokud je v právu.“ Feministkám/fe­ministům jde především o to, aby měly ženy stejná práva jako muži, takže „pokud jsou v právu“ není zcela feministické, ony podle práva totiž třeba něco mít nemusí. Ale jako beru, tady u nnás mají pohlaví stejná práva jen třeba se nepřímo nedodržují – ženy se v něčem podceňují atd. (V některých zemích v právu třeba moc nejsou, takže kdyby ses tam řídil podle práva, určitě by to nebylo ve prospěch žen).

Já feministou třeba jsem. Ale tím zdravým (rovnost mezi pohlavími). Mnoha žen-feministkám jde spíš o překonání mužů, dostání se do popředí (matriarchát). Připadá mi, že jsou tam často ženy zhrzené, kterým jde něco jako o pomstu, publicitu a jen zviditelěnní se, prohlašováním všelijakých nesmyslů. Nejde jim o rovnost, ale o poražení mužů… Já zastávám rovnost a připouštím, že ženám jde něco hůř než mužům a naopak něco jim jde zase líp. Nejsou stejní muž a žena – tvrdit to, to by byla hloupost (už jen třeba z fyziologického hlediska), je to jin a jang. Jsou odlišní, ale to neznamená, že by neměli mít stejná práva nebo se měli v nějakých ohledech podceňovat. (Mnoho feministek totiž zastává takový názor, že jsou muži a ženy ve všem zcela stejní, a pak je tu druhá sorta feministek, která zase tvrdí, že jsou ženy ve všem lepší než muži. Obojí je špatně. Pohlaví mají své rozdíly, charakteristic­ké/typické rysy, své kvality, přednosti a řekněme, že i své slabiny).