Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.říjen 13:43

Nejen děti by měly znát Bibli. Podle mě patří k základům naší západní kultury, práva a dalších věcí. Ač se to nezdá, můžem o tom polemizovat, můžem s tím nesouhlasit, ale to je asitak všechno, co se proti tomu dá dělat. Nemluvě o tom, že je dobré znát co nejvíc… i o tom, co se mi nelíbí, abych si mohl udělat správný názor, abych o tom mohl správně přemýšlet, argumentovat a vůbec…

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.říjen 14:06

Nejen děti by měly znát Bibli. Podle mě patří k základům naší západní kultury, práva a dalších věcí. Ač se to nezdá, můžem o tom polemizovat, můžem s tím nesouhlasit, ale to je asitak všechno, co se proti tomu dá dělat. Nemluvě o tom, že je dobré znát co nejvíc… i o tom, co se mi nelíbí, abych si mohl udělat správný názor, abych o tom mohl správně přemýšlet, argumentovat a vůbec… A to neplatí jen o křesťanství. Lidé by měli znát základy mnoha náboženství, čím víc, tím líp. A ne jen náboženství.

Doplnění: Když jsem byl malý, maminka mi vyprávěla některé příběhy místo pohádek. A to byla těžká ateistka. Existuje mnoho písniček s biblickými příběhy. Pokud jsou dobře sestavené texty, jako třeba od WVJ, snadná cesta k poznávání.