Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.říjen 9:36

Ocenil bych spíš smysl pro detail u některých výrobců, který bohužel velmi často postrádají a tak i naprosto základní funcionalita těchto zařízení není optimální. Uvedu příklad, na co mi je sakra v mikrovlnce možnost naklikat si v nějakém menu rybu, druh ryby, váhu a mikrovlnka vypočítá jak dlouho se má ryba připravovat. Doprčic než bych to hledal v nějakém schovaném menu si to raději vypočítám na papíře nebo jen odhadnu. Naproto tomu tatáž mikrovlnka není schopna tak základní věci jako je upozornění zvukem o skončení programu s předstihem který je přímo úměrný délce programu. Takže u 20 sekundového bude předstih upozornění nula, ale u dvacetiminutového třeba i 20 sekund, protože je zřejmé, že u delšího programu nebudete poblíž a než se k mikrovlně dostanete program může mezitím doběhnout a vy uspoříte čas. Stejně základní funkce by měla být opakované upozornění v případě, že neotevřete dvířka po prvním – také to spousta mikrovlnek neumí, přitom je to taková základní věc. Otočení plátu na konci programu do stejné pozice jaká byla počáteční by také měla být samozřejmost, ale bohužel není …

mám z toho tedy pocit že funkce které výrobce přidává prostě nestojí za tu námahu zatímco zcela opomíjí ty, které by praktický smysl měly.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.říjen 9:39

Ocenil bych spíš smysl pro detail u některých výrobců, který bohužel velmi často postrádají a tak i naprosto základní funcionalita těchto zařízení není optimální. Uvedu příklad, na co mi je sakra v mikrovlnce možnost naklikat si v nějakém menu rybu, druh ryby, váhu a mikrovlnka vypočítá jak dlouho se má ryba připravovat. Doprčic než bych to hledal v nějakém schovaném menu si to raději vypočítám na papíře nebo jen odhadnu. Naproto tomu tatáž mikrovlnka není schopna tak základní věci jako je upozornění zvukem o skončení programu s předstihem který je přímo úměrný délce programu. Takže u 20 sekundového bude předstih upozornění nula, ale u dvacetiminutového třeba i 20 sekund, protože je zřejmé, že u delšího programu nebudete poblíž a než se k mikrovlně dostanete program může mezitím doběhnout a vy uspoříte čas. Stejně základní funkce by měla být opakované upozornění v případě, že neotevřete dvířka po prvním – také to spousta mikrovlnek neumí, přitom je to taková základní věc. Otočení plátu na konci programu do stejné pozice jaká byla počáteční by také měla být samozřejmost, ale bohužel není. Možnost zapnout mikrovlnku kombinovaným otočným spínačem je skvělá, ale proč u některých mikrovlnek není možné po spuštění upřesnit čas (mikrovlnka by tak už jela a vy jste měli možnost v pruběhu prvních vteřin programu teprve nastavit přesný čas a opět ušetříte pár vteřin než kdybyste to dělali opačně) – některé to umí, většina bohužel ne.

mám z toho tedy pocit že funkce které výrobce přidává prostě nestojí za tu námahu zatímco zcela opomíjí ty, které by praktický smysl měly.