Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.říjen 10:36

nepotřebuješ na to glejt. Píšeš že, uvedení osobních informací je volitelné, takže je uživatel nemusí vyplnit a pokud to udělá je to jen jeho vlastní rozhodnutí. Ty pouze sestav dokument ve kterém popíšeš, jak se s osobními údaji manipuluje a za jakým účelem jsou uchovávány (klidně napiš něco ve stylu umožnění adresné komunikace v rámci služby, nebo něco podobně obecného, na tom až tolik nesejde podstatné je, že existuje dokument ve kterém to popisuješ a se kterým uživatel při registraci souhlasí, v registračním formuláři musí být zaškrtávátko souhlasím se zpracováním osobních údajů v rozsahu specifikovaném zde – a odkaz na příslušný dokument) Stejně to funguje třeba zde, můžeš uvést jen přezdívku, nebo svoje skutečné jméno, je to jen na tobě, a provozovatel nenese odpovědnosti v případě, že tvé osobní údaje budou zneužity. Jiné by to bylo, kdybyste osobní údaje vyžadovala k vyplnění.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.říjen 10:42

nepotřebuješ na to glejt. Píšeš že, uvedení osobních informací je volitelné, takže je uživatel nemusí vyplnit a pokud to udělá je to jen jeho vlastní rozhodnutí tyto informace zveřejnit. Ty mu musíš jen ponechat únikovou cestu, tedy možnost ty osobní informace vymazat. Také sepiš dokument ve kterém popíšeš, jak se s osobními údaji nakládáš a za jakým účelem jsou uchovávány (klidně napiš něco ve stylu umožnění adresné komunikace v rámci služby, nebo něco podobně obecného, na tom až tolik nesejde podstatné je, že existuje dokument ve kterém to popisuješ a se kterým uživatel při registraci souhlasí, v registračním formuláři musí být zaškrtávátko souhlasím se zpracováním osobních údajů v rozsahu specifikovaném zde – a odkaz na příslušný dokument).

Stejně to funguje třeba zde, můžeš uvést jen přezdívku, nebo svoje skutečné jméno, je to jen na tobě, a provozovatel nenese odpovědnosti v případě, že tvé osobní údaje tady zveřejníš a budou někým zneužity.

Stejné je to s fotografiemi, při uploadování fotografií od uživatelů vyžádejte vždy souhlas s poskytnutím licence k užití díla do okamžiku odvolání (s tím že pochopitelně opět uživateli musíte dát možnost toto odvolat a fotografie v případě odvolání ze strany uživatele vymazat)

GDPR definuje řadu procesů které souvisí s možností uživatele odvolat souhlas s nakládáním osobních údajů, včetně těch které se mohou vyskytnout na nahraných fotografiích a vy musíte být na tento proces připravena a uživateli toto kdykoliv umožnit. Stejně tak musíte být připravena na přijetí hlášení týkající se porušení osobních či autorských práv poté, co někdo nahraje neoprávněně cizí fotografii a na toto musíte bezodkladně reagovat. Nebude to jednoduché.