Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.září 16:19

dZroje omega-3 mastných kyselin jsou v živočišné i rostlinné složce. Největší obsah EPA a DHA mají ryby, které žijí ve studených vodách. Jde zejména o ryby – uvedené v odkazu.

Vzhledem k vědecky prokázanému vysokému výskytu zdraví nebezpečných mikročástic plastu v útrobách mořských ryb jsou lepším zdrojem semínka nebo ořechy. Zejména:

lněná, chia či slunečnicová semínka

vlašské, pekanové, burské nebo makadamové ořechy

Výtěžek omega-3 je z ořechů lepší, ale tělo kyseliny EPA a DHA nezískává přímo, nýbrž přeměnou z kyseliny alfa-linolenové (ALA). Semínka nebo ořechy se konzumují buď přímo, mixované nebo se z nich vylisuje olej, který se používá ve studené kuchyni." atd.

https://www.zdra­vyzivot.com/no­vinky/omega-mastne-kyseliny-odkud-je-ziskat-a-k-cemu-jsou-dobre/

Používám rakytníkový olej v kapslích, které obsahují kyseliny omega -,. 6 a 9.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.září 16:20

dZroje omega-3 mastných kyselin jsou v živočišné i rostlinné složce. Největší obsah EPA a DHA mají ryby, které žijí ve studených vodách. Jde zejména o ryby – uvedené v odkazu.

Vzhledem k vědecky prokázanému vysokému výskytu zdraví nebezpečných mikročástic plastu v útrobách mořských ryb jsou lepším zdrojem semínka nebo ořechy. Zejména:

lněná, chia či slunečnicová semínka

vlašské, pekanové, burské nebo makadamové ořechy

Výtěžek omega-3 je z ořechů lepší, ale tělo kyseliny EPA a DHA nezískává přímo, nýbrž přeměnou z kyseliny alfa-linolenové (ALA). Semínka nebo ořechy se konzumují buď přímo, mixované nebo se z nich vylisuje olej, který se používá ve studené kuchyni." atd.

https://www.zdra­vyzivot.com/no­vinky/omega-mastne-kyseliny-odkud-je-ziskat-a-k-cemu-jsou-dobre/

Používám rakytníkový olej v kapslích, které obsahují kyseliny omega -.3, 6 a 9.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.září 18:51

"Zdroje omega-3 mastných kyselin jsou v živočišné i rostlinné složce. Největší obsah EPA a DHA mají ryby, které žijí ve studených vodách. Jde zejména o ryby – uvedené v odkazu.

Vzhledem k vědecky prokázanému vysokému výskytu zdraví nebezpečných mikročástic plastu v útrobách mořských ryb jsou lepším zdrojem semínka nebo ořechy. Zejména:

lněná, chia či slunečnicová semínka

vlašské, pekanové, burské nebo makadamové ořechy

Výtěžek omega-3 je z ořechů lepší, ale tělo kyseliny EPA a DHA nezískává přímo, nýbrž přeměnou z kyseliny alfa-linolenové (ALA). Semínka nebo ořechy se konzumují buď přímo, mixované nebo se z nich vylisuje olej, který se používá ve studené kuchyni." atd.

https://www.zdra­vyzivot.com/no­vinky/omega-mastne-kyseliny-odkud-je-ziskat-a-k-cemu-jsou-dobre/

Používám rakytníkový olej v kapslích, které obsahují kyseliny omega -.3, 6 a 9.