Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.červenec 14:21

pokud se spokojíš jen s nějakým unifikovaným blokovacím systémem tak můžeš použít rovnou blogger.com … pokud ale hledáš něco kvalitnějšího a především osobitějšího s čím budeš moci lépe vyniknout, tak si kup vlastní doménu *.cz za 150kč ročně, k tomu zdarma hosting třeba na pipni.cz a nech si tam nainstalovat opensource blogovací systém / redakční systém wordpress. K němu můžeš později dokoupit nějakou osobitou šablonu definující vzhled a tím se odlišit od unifikovaného stáda co bloguje na blog.cz nebo blogger.com … vše ale nakonec bude hlavně o kvalitě obsahu a článklů, na tom zda vůbec někdo bude to o čem píšeš chtít číst a bude to třeba na googlu vyhledávat nebo na sociálních sítítch sdílet.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.červenec 14:24

pokud se spokojíš jen s nějakým unifikovaným blogovacím systémem tak můžeš použít rovnou blogger.com … pokud ale hledáš něco kvalitnějšího a především osobitějšího s čím budeš moci lépe vyniknout, tak si kup vlastní doménu *.cz za 150kč ročně, k tomu zdarma hosting třeba na pipni.cz a nech si tam nainstalovat opensource blogovací systém / RS wordpress (i to je zdarma). K němu můžeš později dokoupit nebo sehnat nějakou volně dostupnou osobitější šablonu definující vzhled a tím se odlišit od unifikovaného stáda co bloguje na blog.cz nebo blogger.com … vše ale nakonec bude hlavně o kvalitě obsahu a článklů, na tom zda vůbec někdo bude to o čem píšeš chtít číst a bude to třeba na googlu vyhledávat nebo na sociálních sítítch sdílet.

Pokud jsi na tom technicky s vývojem web aplikací dobře, můžeš se na jakýkoliv wordpress rovnou vykašlat a svůj blog si prostě vytvoř sám od databáze přes api až po design vnější části. Spousta lidí to tak dělá, ale je to pochopitelně časově mnohem náročnější – výsledky jsou pak ale výrazně lepší, snadno můžeš doplnit jakoukoliv funkci kterou si vymyslíš, což u wordpressu zase až tak snadné nebude, ne každý plugin dělá zrovna to co potřebuješ a způsobem který vyžaduješ, u wordpressu se holt musíš přizpůsobovat tomu co už existuje a nevymýšlet nic nového.