Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.duben 17:58

Pouze objednávka z jiné země EU by vás nestála nic navíc, žádné DPH ani žádné clo, zkrátka spolčný volný trh – o tom to je.

Turecko si svou šanci na členství v EU zřejmě definitivně pohnojilo volbou Erdogana do čela země a tím se zřejmě mimo tento volný prostor obchodu ocitlo na velmi dlouho. Lze samozřejmě čekávat že na zásilku v hodnotě €200 bude uvaleno minimálně DPH, to určitě … a zda bude uvaleno i CLO záleží na tom co objednáváte, zkuste doplnit svou otázku o tento důležitý údaj jinak nelze radit jaká bude výše CLA, ta se přirozeně liší v závislosti na druhu zboží, může být nulová a může jít i do stovek procent.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.duben 18:04

Pouze objednávka z jiné země EU by vás nestála nic navíc, žádné DPH ani žádné CLO, zkrátka společný volný trh a jeho bezcelní zóna jsou právě o tom, že objednáváte zboží z členských zemí za stejných podmínek, jako byste jej objednával z českého obchodu, jen to poštovné může být o něco vyšší, ale o výši poštovného samozřejmě musíte být informován ještě předtím, než potvrdíte objednávku.

Turecko si svou šanci na členství v EU zřejmě definitivně pohnojilo volbou Erdogana do čela země a tím se zřejmě mimo tento volný prostor obchodu ocitlo na velmi dlouho. Lze samozřejmě čekávat že na zásilku v hodnotě €200 bude uvaleno minimálně DPH, to určitě …

Zda bude uvaleno i CLO záleží na tom co objednáváte.
Na webu Celní správy ČR je sazebník, ve kterém si můžete konkrétní výrobek najít a výši cla tak zjistit. ´https://www.cel­nisprava.cz/cz/clo/in­formace-pro-fyzicke-osoby/Stranky/jake-bude-clo-pri-dovozu-zbozi.aspx