Odpověděl/a – 4.březen 14:00
Možná je to lepší opačně – vodu převařit a pak ji nechat cca 10 minut odstát v otevřené nádobě (tj. bez víka nebo podobného). Varem se zničí nežádoucí bakterie a po 10 minutách od varuby těch 80 stupňů mohla mít (kdysi jsem prováděl měření a zjistil jsem, že teplota vroucí vody klesne ve zdejších podmínkách po čtvrthodině na 70 °C. Takže na 80 by mohlo stačit uvedených deset minut).
Odpověděl/a – 4.březen 14:01
Možná je to lepší opačně – vodu převařit a pak ji nechat cca 10 minut odstát v otevřené nádobě (tj. bez víka nebo podobného). Varem se zničí nežádoucí bakterie a po 10 minutách od varu by těch 80 stupňů mohla mít (kdysi jsem prováděl měření a zjistil jsem, že teplota vroucí vody klesne ve zdejších podmínkách po čtvrthodině na 70 °C. Takže na 80 by mohlo stačit uvedených deset minut).