Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.únor 11:51

Hedvika je jméno původem termánské. „Jméno se vyvinulo z německého jména Haduwig, resp. Hedvig či Hedwig. Překládá se jako „vítězící v boji“, „vítězka v boji“ nebo „vítězná bojovnice““ Jméno nosily i světice, dokonce i i polská královna.
http://svatky­.centrum.cz/svat­ky/jmenne-svatky/hedvika-290/

Více se používá její varianta Heda. Mně osobně se toto jméno nelíbí, zní nějak cize. Za celou dobu návštěvy školy jsem znala jen jednu Hedviku.

Zřejmě není v módě n rozdíl od jiných sstarších jmen. Možná raději rodiče zvolí jméno z nějakého seriálu. Proti gustu žádný dišputát.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.květen 18:48

Hedvika je jméno původem germánské. „Jméno se vyvinulo z německého jména Haduwig, resp. Hedvig či Hedwig. Překládá se jako „vítězící v boji“, „vítězka v boji“ nebo „vítězná bojovnice““ Jméno nosily i světice, dokonce i i polská královna.
http://svatky­.centrum.cz/svat­ky/jmenne-svatky/hedvika-290/

Více se používá její varianta Heda. Ta je hezčí. Mně osobně se jméno Hedvika nelíbí, zní nějak cize. Za celou dobu návštěvy školy jsem znala jen jednu Hedviku.

Zřejmě není v módě na rozdíl od jiných starších jmen. Možná raději rodiče zvolí jméno z nějakého seriálu. Proti gustu žádný dišputát.