Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.leden 20:49

No, na Měsíci žádná atmosféra není, takže konec by přišel v obou případech, tak jako tak. Až na to, že by se ve druhém případě po přetlaku 1 atmosféry ve svém těle rozprskl jako krvavá bublina, takže by to měl rychleji za sebou. Ale Američani prý používali jen čistě kyslíkovou atmosféru, takže by se rozprskl jen při pětinovém tlaku. Trapnější by bylo, kdyby si zabouchli klíčky od lunárního modulu zevnitř.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.leden 0:12

No, na Měsíci žádná atmosféra není, takže konec by přišel v obou případech, tak jako tak. Až na to, že by se ve druhém případě po přetlaku 1 atmosféry ve svém těle rozprskl jako krvavá bublina, takže by to měl rychleji za sebou. Ale Američani prý používali jen čistě kyslíkovou atmosféru, takže by se rozprskl jen při pětinovém tlaku. Trapnější by bylo, kdyby si zabouchli klíčky od lunárního modulu zevnitř.¨

Henry, představa exploze je možná poněkud přehnaná a článek v odkazu je věrohodný. Ale neexistuje žádný precedens, který by toto vše potvrdil – PŘI NÁHLÉ A DLOHODOBÉ DEKOMPRESI! Když se mohou roztrhnout plíce, proč by to ostatní mělo vydržet? Lidské tělo zdaleka není vzduchotěsný systém a při skutečně hlubokém podtlaku tělesné kapaliny budou vařit už při 20 stupních! Tak bych ten článek ze zdroje nebral až tak vážně. Fakt to ještě nikdo nevyzkoušel.