Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.leden 15:34

Je to vcelku jasné. Samotný fakt, že se ani po zkáze Hirošimy Japončíci nechtěli vzdát, jak by se asi vzdávali při klasické invazi? Válka by trvala hodně dlouho. Ale to nejhorší by přišlo, kdyby SSSR, kterému už tekly sliny nad možností získání Japonských ostrovů a Japonských technologií. Kdyby Rus tzv.osvobodil (zabral)polovinu jeho území, byla by to pro Japončíky krutá rána, horší než ty atomové pumy.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.leden 20:30

Je to vcelku jasné. Samotný fakt, že se ani po zkáze Hirošimy Japončíci nechtěli vzdát, jak by se asi vzdávali při klasické invazi? Válka by trvala hodně dlouho. Ale to nejhorší by přišlo, kdyby SSSR, kterému už tekly sliny nad možností získání Japonských ostrovů a Japonských technologií. Kdyby Rus tzv.osvobodil (zabral)polovinu jeho území, byla by to pro Japončíky krutá rána, horší než ty atomové pumy.
Dodatek: Čekal jsem, že snad někdo poukáže na mnohokrát dokázaný fakt, že hodnotit situaci dnešníma očima je zkreslené a zavádějící. Ukrutnosti, které Japonská armáda prováděla na civilistech (včetně pokusů na lidech) v okupovaných území, je stejné ne-li větší než následky atomové bomby. Dnes to vidí téměř všichni jinak, protože je mírová doba. Řeknu jen jedno kdyby: Kdyby Japonsko vedlo své války v souladu s vojenskými konvencemi, bez zákeřných útoků bez vyhlášení války, nebo alespoň bez masakrů civilistů atd., pohled na Japonsko a použití atomové bomby by byl možná jiný.