Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.leden 9:01

Otázka se opakuje. Už jsem jednou připomněla pořad, který kdys v TV iuváděl MUDr. Šmucler. Jednou v „budce“ vystupoval muž, který změnil své pohlaví. byl mu přidělaný penis, dostával hormony atd. Je to nevratné.

Vlastní zkušenost. Do školy chodila žena, která vpadala jako muž, nakrátko ostříhaná, stejně mužská postava a hlas. Na určitou dobu přerušila studium – šlo o dálkařku – po 3 či 4 letech přišel do školy dopis ze Sexuologického ústavu, že dotyčná změnila pohlaví a je z ní muž.

Jmenovala se např. Josefa Nováková, změnila si jméno na neurtální Jožka Nováků. Takže začínala jako žena, končila jako muž Podstoupila hormonální léčbu, dala si odstranit prsa, došlo rekonstrukci penisu atd.

Je to nevratné. Samozřejmě nemohou mít děti. Vím, že před změnou pohlaví s nimi psychologové a lékaři hovoři, zda chtějí své pohlaví změnit.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.leden 11:05

Otázka se opakuje. Už jsem jednou připomněla pořad Tabu, který kdysi v TV uváděl MUDr. Šmucler. Vystupovali v něm jedinci, u nichž se projevila určitá odchylka či úchylka – kontroverzní jedinci. Někdy ukázali i svou tvář.

Jednou v „budce“ seděla žena, která změnila své pohlaví. Vyprávěla, co všechno musela podstoupit včetně přidaného „penisu.“ Tehdy takových případů nebylo hodně. Je to nevratné.

Vlastní zkušenost. Do školy chodila žena, která vypadala jako muž, nakrátko ostříhaná, mužská postava a hlas. Na určitou dobu přerušila studium – šlo o dálkařku – po 3 či 4 letech přišel do školy dopis ze Sexuologického ústavu, že dotyčná změnila pohlaví a je z ní muž.

Samozřejmě původní jméno (neuvádím skutečné) bylo např. Josefa Nováková, změnila si je na neutrální Jožka Nováků. Takže začínala jako žena, končila jako muž. Podstoupila hormonální léčbu, dala si odstranit prsa, došlo k rekonstrukci penisu atd.

Je to nevratné. Samozřejmě nemohou mít děti. Vím, že před změnou pohlaví s nimi psychologové a lékaři hovoří, zda chtějí své pohlaví změnit.