Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.prosinec 19:36

Na mě oznámení vlastně podáno bylo, ale nebyl jsem stíhán, takže jsem se konkrétní osobu nedozvěděl.
Jinak obviněný musí být seznámen s obsahem spisu nejpozději po skončení vyšetřování, tj. předtím, než státní zástupce podá obžalobu. Předtím může obviněný žádat o nahlédnutí do spisu ale to mu může být ze závažných důvodů odepřeno. Před zahájením trestního stíhání, kdy je pouze prověřovaný v podstatě nemusí vůbec dostat šanci se cokoli ze spisu dozvědět.
Výše uvedené může být zkomplikováno tím, že oznamovatel požádá a skrytí osobních údajů nebo dokonce o utajení. Pak se pachatel nemusí dozvědět nikdy, kdo to na něj podal.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.prosinec 19:37

Na mě oznámení vlastně podáno bylo, ale nebyl jsem stíhán, takže jsem se konkrétní osobu nedozvěděl.
Jinak obviněný musí být seznámen s obsahem spisu nejpozději po skončení vyšetřování, tj. předtím, než státní zástupce podá obžalobu. Předtím může obviněný žádat o nahlédnutí do spisu ale to mu může být ze závažných důvodů odepřeno. Před zahájením trestního stíhání, kdy je pouze prověřovaný, v podstatě nemusí vůbec dostat šanci se cokoli ze spisu dozvědět.
Výše uvedené může být zkomplikováno tím, že oznamovatel požádá o skrytí osobních údajů nebo dokonce o úplné utajení. Pak se pachatel nemusí dozvědět nikdy, kdo to na něj podal.