Odpověděl/a – 15.listopad 9:34
Četla jem, že se vyrábí kofola, která je slazená stévii. Jenže je to klamání.
Výrobce kromě aspartamů a acesulfamů přidává nově stevii. Prý to ale nejí to pravé ořechové.
Nevím. Kofolu nepiji. Názor si může přečíst sv odkazu.
https://www.vypito.cz/limonady/nova-chut-kofoly-bez-cukru-se-stevii--
Ale je pravda, že stévie prospívá zubům, nevím, zda i v množství, které je v kofole a navíc je doplněné umělými sladidly.
„Stévie sladká má antibakteriální účinky díky obsahu vitaminu C a
chlorofylu, které eliminují množení nežádoucích bakterií v dutině
ústní. Díky eliminaci těchto bakterií nás stévie chrání před vznikem
zubního kazu, omezuje tvorbu zubního plaku a zubního kamene. Kloktáním
stéviového výluhu (žvýkáním lístků) pomáháme léčbě aftů,
předcházíme vzniku paradentózy, zánětu dásní a omezujeme zápachu
z úst. Doporučujeme občasné kloktání a pravidelného žvýkaní
steviových lístků a Vaše dutina ústní bude ve skvělé kondici.“
https://www.mojestevie.cz/ucinky-stevie-2/
Odpověděl/a – 15.listopad 9:35
Četla jem, že se vyrábí kofola, která je slazená přírodní stévií. Ale není to přesně tak.
Výrobce kromě aspartamů a acesulfamů přidává nově stevii. Prý t chuťově to není pravé ořechové.
Nevím. Kofolu nepiji. Názor si může přečíst sv odkazu.
https://www.vypito.cz/limonady/nova-chut-kofoly-bez-cukru-se-stevii--
Ale je pravda, že stévie prospívá zubům, nevím, zda i v množství, které je v kofole a navíc je doplněné umělými sladidly.
„Stévie sladká má antibakteriální účinky díky obsahu vitaminu C a
chlorofylu, které eliminují množení nežádoucích bakterií v dutině
ústní. Díky eliminaci těchto bakterií nás stévie chrání před vznikem
zubního kazu, omezuje tvorbu zubního plaku a zubního kamene. Kloktáním
stéviového výluhu (žvýkáním lístků) pomáháme léčbě aftů,
předcházíme vzniku paradentózy, zánětu dásní a omezujeme zápachu
z úst. Doporučujeme občasné kloktání a pravidelného žvýkaní
steviových lístků a Vaše dutina ústní bude ve skvělé kondici.“
https://www.mojestevie.cz/ucinky-stevie-2/