Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.listopad 11:26

Informace od odborníoka., dietoložka.

"Jogurty a kysané mléčné výrobky

Trvanlivost těchto produktů zajišťují příznivé bakterie a kyselé pH. Můžete je proto sníst, i když jsou několik dní prošlé. Ovšem pokud má jogurt výrazně vypouklé víčko, vyhoďte ho.

Obecně si ale dejte pozor na všechny potraviny s atypickým zbarvením, zápachem či plísní. „U plísně platí, že jakmile najdete jen malou ťupku, musíte vyhodit úplně vše. Jejich spory totiž prorůstají celou potravinou,“ upozorňuje dietoložka Karolína Hlavatá z Vím, co jím a piju."

https://www.pro­zeny.cz/clanek/7-typu-potravin-ktere-muzete-v-klidu-jist-i-prosle-11465

Myslím si, že by se vám nemělo nic stát. BXolests břicha nemusí s jogurtem souviset, Ale u každého jedince to může být jinak.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.listopad 11:28

Informace od dietoložky.

"Jogurty a kysané mléčné výrobky

Trvanlivost těchto produktů zajišťují příznivé bakterie a kyselé pH. Můžete je proto sníst, i když jsou několik dní prošlé. Ovšem pokud má jogurt výrazně vypouklé víčko, vyhoďte ho.

Obecně si ale dejte pozor na všechny potraviny s atypickým zbarvením, zápachem či plísní. „U plísně platí, že jakmile najdete jen malou ťupku, musíte vyhodit úplně vše. Jejich spory totiž prorůstají celou potravinou,“ upozorňuje dietoložka Karolína Hlavatá z Vím, co jím a piju."

https://www.pro­zeny.cz/clanek/7-typu-potravin-ktere-muzete-v-klidu-jist-i-prosle-11465

Myslím si, že by se vám nemělo nic stát. Bolest břicha nemusí s jogurtem souviset. Ale u každého jedince to může být jinak.

Pro jistotu píště raději konzumujete potsraviny v doporučené lhůtě. spotřeby.