Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.říjen 13:30

Prvně je dobré se kouknout, co je to mykorhiza a co je to symbióza. To jsou zajímavá témata hodná pozornosti. Ale tady o nic takového nepůjde.
Koukni na termín: „Dřevokazné houby“ Ty rozkládají živé nebo mrtvé dřevo. Možná si zjisti, jestli by to nechtělo něčím ošetřit. Pro mě je ale nejhorší houbou dřevomorka, zatékalo mi kolem elektrického sloupku na střeše a už to jelo. Houba budící respekt.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.říjen 17:34

Ano Annas odpovídá pěkně. Na druhé straně tohle samozřejmě nemá s mykorhizou ani symbiozou čili vzájemnou výpomocí nic společného. Naopak vztah je zde jednostranný v neprospěch ořešáku. Na místě jsou slova jako parazitismus a saprofytismus. Dřevokazné houby rozkládají živé nebo mrtvé dřevo. Asi by bylo dobré to znovu líp zaříznout a ošetřit nějakým ksindlem proti houbám. Ale možná už má strom odzvoněno, těžko po netu říct. Pokud byl proveden větší řez, třeba i správně na čípek, strom jev šoku a houby toho využijí. Holt pech.
Pro mě je ale nejhorší houbou dřevomorka, zatékalo mi kolem elektrického sloupku na střeše a už to jelo. Houba budící respekt.