Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.říjen 18:46

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.říjen 19:07

Je to individuální, stejně jako u mladších kategorií. A dokonce jsou nebezpečnější mladí a nezkušení řidiči, kteří přeceňují své schopnosti a mají malé povědomí odpovědnosti jak vůči sobě, tak i ostatním účastníkům silničního i městského provozu.
Většina seniorů s tímto takové problémy nemá a dokáže, na základě svých životních zkušeností, lépe posoudit i své schopnosti a zdravotní způsobilost a přizpůsobit jim svou účast v dopravě.
Osobně jsem řidičem víc jak 50 let. Za celou svou „šoférskou“ praxi žádnou havárku. Jako mladší jsem řídil rád a hodně. Ve věku 35–50 let jezdil i do zahraničí tisíce km i s velkým obytným přívěsem. S přibývajícím věkem, zkušenostmi a nárůstem účastníků v dopravě jsem ale postupně tuto aktivitu snižoval a dnes již beru „šoférování“ pouze jako nutnost.
A mám i švagra, Pražáka, 85 let a stále a bezpečně jezdí po Praze. A za celý život rovněž bez havárky. Ale také to už nepřehání, na dlouhé trasy už, vzhledem k větší únavě, nevyjíždí.
Takže „mlaďoši“ „nechte na hlavě“. Jsem zvědav, zda si takovouto rekapitulaci, budete moci, v našich letech, rovněž dovolit.:-)))