Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.září 2:47

Není to jak píšeš. Za vinu je ti u nás dána obrana ZJEVNĚ nepřiměřená. Tedy obstoupí li tě skupinka spoluobčanů s noži, vytáhnout kvér nepřiměřené není. Bohuzel se bude zkoumat, jestli jste neměl čas na varovný výstřel do vzduchu, střelil jste kulku mezi oči a ne do nohou, apod…

Nikdy si tedy nemůžete být jist, zda-li vás nebudou represivní složky státu popotahovat, na druhou sledování určité přiměřenosti je asi přeci jen třeba, aby měl násilník možnost nápravy a polepšení se. Chtěl jsem dát nějaký příklad na nepřiměřenou obranu, ale ten mě teď úplně nenapadá. Takto, problém je, že pokud tě třeba napadne nebo vleze do bytu Róm a bude po tobě chtít peníze bezezbraně, ochránci lidských prav mají pocit, že se s ním máš poprat na férovku a ne mu zasadit kulku mezi oči, třeba potřeboval jen pár kaček na vlak do práce.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.září 3:26

Není to jak píšeš. Za vinu je ti u nás dána obrana ZJEVNĚ nepřiměřená. Tedy obstoupí li tě skupinka spoluobčanů s noži, vytáhnout kvér nepřiměřené není. Bohuzel se bude zkoumat, jestli jste neměl čas na varovný výstřel do vzduchu, střelil jste kulku mezi oči a ne do nohou, apod…, urcitě vic svědků bude z té skupinky a vy u toho budete za blbce.

Nikdy si tedy nemůžete být jist, zda-li vás nebudou represivní složky státu popotahovat, na druhou sledování určité přiměřenosti je asi přeci jen třeba, aby měl násilník možnost nápravy a polepšení se. Chtěl jsem dát nějaký příklad na nepřiměřenou obranu, ale ten mě teď úplně nenapadá. Takto, problém je, že pokud tě třeba napadne nebo vleze do bytu Róm a bude po tobě chtít peníze bezezbraně, ochránci lidských prav mají pocit, že se s ním máš poprat na férovku a ne hned strílet, třeba potřeboval jen pár kaček na vlak do práce.