Odpověděl/a – 23.červenec 0:02
Směs. Zrnkovou, protože instantní je pouze pokus o „zjednodušení
kávy,“ je to sračka. Další atributy, které popisuješ (mléko, cukr,
latte, espresso) už je něco, co se základem kávy vůbec nesouvisí, jen se
způsobem přípravy. Mimochodem, mám doma i jednoduchý přístroj na výrobu
espressa, přesto více dávám přednost tureckému způsobu přípravy
kávy – to jest vaření kávy ve studené vodě v džezvě (neplést si
s českým „turkem,“ to je hrozné šajze).
Obecně, co se týká robusty × arabicy: více robusty = víc kofeinu, více
arabicy – lahodnější a jemnější chuť.
Odpověděl/a – 23.červenec 0:03
Směs. Zrnkovou, protože instantní je pouze pokus o „zjednodušení
kávy,“ je to sračka. Další atributy, které popisuješ (mléko, cukr,
latte, espresso) už je něco, co se základem kávy vůbec nesouvisí, jen se
způsobem přípravy. Mimochodem, mám doma i jednoduchý přístroj na výrobu
espressa, přesto více dávám přednost tureckému způsobu přípravy
kávy – to jest vaření kávy ve studené vodě v džezvě (neplést si
s českým „turkem,“ to je hrozné šajze).
Obecně, co se týká robusty × arabicy: více robusty = víc kofeinu, více
arabicy = lahodnější a jemnější chuť.