Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.červenec 16:35

Taková slova mi zní šíleně. Nevidím důvod, proč by se děti měly učit těmto novým slovům. Proč? Není to problémem, je to zažité a starší generace tomu stejně neporozumí.

Není pro mne jakýmsi pravidlem, aby ženské příjmení bylo přechýlené. Některá zní vyloženě hezky. Je jasné, že Jitka Vepřek nebo Táňa Nejezchleba není bůhví jak super, ale zase..proč ne? Je to zajímavá obměna a myslím, že není důvod se obávat velkého rozšíření. Drtivá většina žen si po svatbě nechává jmění klasicky přechýlit.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.červenec 16:37

Taková slova mi zní šíleně. Nevidím důvod, proč by se děti měly učit těmto novým slovům. Proč? Nynější slova nejsou problémem, je to zažité a starší generace tomu stejně neporozumí.

Není pro mne jakýmsi pravidlem, aby ženské příjmení bylo přechýlené. Některá zní vyloženě hezky. Je jasné, že Jitka Vepřek nebo Táňa Nejezchleba není bůhví jak super, ale zase..proč ne? Je to zajímavá obměna a myslím, že není důvod se obávat velkého rozšíření. Drtivá většina žen si po svatbě nechává jmeno klasicky přechýlit.