Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.červenec 13:40

Absolutně s tebou souhlasím a taktéž nechápu smysl stažení těch bankovek a asi nebudu sám, protože pakliže se dobře pamatuji, byly staženy bankovky, pak přišly kovy, které byly časem znovu nahrazeny bankovkami, po nějaký době se však do oběhu znovu vrátili kovy, pak to fungovalo nějak „obojživolně“ a posléze byl papír definitivně stažen. Tuším, že již dokonce ukončil svou platnost, takže kdybys našel kufr těchto bankovek třeba po babičce, můžeš je využívat jako nějaké suvenýry. ;)

A mé důvody? Osobně bych volil mít v kapse zagumičkovanou ruličku padesátek, protože když dávám kdekoli tuzéra, dělá to lepší dojem. A takových situací je v běžným životě požehnaně. Ono vypadá zcela jinak, když vám zaparkují vůz a vy při odjezdu vtisknete bellboyi do dleně ten malinký kousek kovu a sledujete, jak smutně se do té ruky kouká… prostě celou tu důstojnost s ruličkou nám vzali, nicméně není to jediný případ, kdy se z nás snaží vybít přirozený charakter a jakousi historickou důstojnost, či lépe řečeno tu formu hrdosti a důstojnosti, která se v nás obrušovala mnohaletou historíí a zrála stovky let!

A to teprve počkejme, až přijde nová hymna! Kdepak nějaké bankovky..

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.červenec 15:04

Absolutně s tebou souhlasím a taktéž nechápu smysl stažení těch bankovek a asi nebudu sám, protože pakliže se dobře pamatuji, byly staženy bankovky, pak přišly kovy, které byly časem znovu nahrazeny bankovkami, po nějaký době se však do oběhu znovu vrátili ty kovy, pak to fungovalo nějak „obojživolně“ a posléze byl papír definitivně stažen. Tuším, že již dokonce ukončil svou platnost, takže kdybys našel kufr těchto bankovek třeba po babičce, můžeš je využívat max jako nějaké suvenýry. ;)

A důvody volby mezi papírem a kovem?
Osobně bych volil mít v kapse zagumičkovanou ruličku padesátek, protože když dávám kdekoli tuzéra, dělám tím zároveň i dojem, čímž si jako jednotlivec na světě vytvářím „ornou půdu budoucnosti“ a to je více důležité, zvláště při hodnocení rovnosti člověka. A situací „na tuzéra“ je v běžným životě požehnaně. A něco takovýho už potom JE na urvání kapsy, proto je dobré si pořídit středověký měšec.

Na prvý dojem pak vypadá zcela jinak, když vám zaparkují váš vůz a vy na oplátku při odjezdu, kdy vám vůz zase přistaví, nedůstojně zařinčíte pytlíkem kovu na opasku a vtisknete bellboyi do dlaně středně malý kousek této slitiny a ještě ve zpětném zrcátku pozorujete, jak smutně do tý ruky kouká, vrtí hlavou… prostě celou tu důstojnost s ruličkou nám vzali a není to jediný případ, kdy se z nás takto snaží vybít přirozený charakter a jakousi tu historií danou důstojnost, či lépe řečeno formu hrdosti a důstojnosti, která se v nás obrušovala mnohaletou historíí a zrála v nás stovky, ne-li tisíce let!

A to teprve počkejme, až přijde nová hymna! Kdepak nějaký bankovky..