Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.červen 16:37

Jak to bude v současnosti s mladými, zda se dožíjí 9 0a více roků, netuším, takže se vracím do minulosti.

Přio dlouhověkosti beru moudrost jako rozvážnost jednání a chování. V minulosti si třeba mnozí udržovali hlavu sbíráním bylin, předáváním zkušeností mladým, kteří je brali, připravovali jídlo, starali se o zvířecvo, takže neustálá činnost, udržovali tradice a zvky, půst, slavili svátky, takže odpočívali a v tu dobu nerpacovali atd.

Myslím, že v tomto směru moudrost našich předků souvisela se způsobem života – pohybovali se, , pracoval, ale uměli odpoíčvat, , poblývali na čerstvém vzduchu, jedli zdravě, byli střídmí v jídle, udržovali příbuzenské vztahy, nejezdili autem atd.

Jak tvrdí výzkumy, věřící se dožívají vyššího věku. Spíš bych řekla, že to souvisí s modlitbami, beru jako meditaci, při níž se se odpoutají od běžřných starosít.

Sice v minulosti byl pojem dlouhověkosti určitě jiný než dnes.,, někdy také neznali datum narození.

I v svém okolí znám jedince, kteřří mají 95 let let, sice pracovali duševně, ale stále jim to myslí. Také jinak žili skromně.

I když musím říct, že měli v životě hodně nepříjemností. Ale jejich matky se dožilly stejně vysokého věku, takže zřejmě geny.

U každého je to jinak – ne všichni mají zdravé kořeny ,,,

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.červen 8:27

Jak to bude v současnosti s mladými, zda se dožíjí 9 0a více roků, netuším, takže se vracím do minulosti.

Při dlouhověkosti beru moudrost jako rozvážnost jednání a chování. V minulosti si třeba mnozí udržovali hlavu poznáváním a sbíráním bylin, předáváním zkušeností mladým, kteří je brali, připravovali „chudé“ jídlo, starali se o zvířecvo, takže neustálá činnost, udržovali tradice a zvyky, půst, slavili svátky, takže odpočívali a v tu dobu nepracovali , nerušila je TV, hlučná hudba, na venkově spíš jen zvuky zvířat atd.

Myslím, že v tomto směru moudrost našich předků souvisela se způsobem života – pohybovali se, pracovali, ale uměli odpočívat, pobývali na čerstvém vzduchu, jedli zdravě, byli střídmí v jídle, udržovali příbuzenské vztahy, nejezdili autem atd.

Jak tvrdí výzkumy, věřící se dožívají vyššího věku. Spíš bych řekla, že to souvisí s modlitbami, beru jako meditaci, při níž se dotyxční odpoutají od běžřných starosít.

Sice v minulosti byl pojem dlouhověkosti určitě jiný než dnes, někdy také neznali datum narození.

I v svém okolí znám jedince, kteří mají 95 let let, i když pracovali duševně, stále jim to myslí. Také jinak žili skromně.

I když musím říct, že měli v životě hodně nepříjemností. Ale jejich matky se dožily rovněž vysokého věku, takže zřejmě geny.

U každého je to jinak – ne všichni mají zdravé kořeny…