Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.červen 13:53

Gamblerství je závislost stejně nebezpečná jako alkohol či drogy.

Gambler svou závislost neovládá, myslí jen na hru, nehledí na problémy, ignoruje problémy a zanedbává vše ostatní. Ničí život sobě i rodině, pokud v ní žije. Sám neumí přestat, zvláště když se mu občas daří něco vyhrát. ot sobě i okolí, ale nedokáže přestat.

Je psychický nemocný,
--

Zda je alkoholismus horší nebo lepší, či naopak, je zbytečné řešit. Alkoholik i gambler slibují, že přestanou, oba jsou jistým způsobem nemocní, i kdy pohled na opilého člověka není příjemný. Především ale trpí jejich okolí, to nějak nechtějí vidět.

Všechna onemocnění jsou půvdu psychosomatického, takže psychika ohrožuje i fyzické zdraví. I když u alkoholika to jde zřejmě rychleji.

Život s jakýmkoliv závislým člověk má svá úskalí, Snad se dá něco udělat, pokud se „závislák“ smá rozdne a začne se léčitt .. jenže musí mít opravdu silnou vůli a chtít …

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.červen 13:58

Gamblerství je závislost stejně nebezpečná jako alkohol či drogy.

Gambler svou závislost neovládá, myslí jen na hru, nehledí na problémy, ignoruje problémy a zanedbává vše ostatní. Ničí život sobě i rodině, pokud v ní žije. Sám neumí přestat, zvláště když se mu občas daří něco vyhrát. Jinak ubližuje sobě i okolí, ale nedokáže přestat.
Je psychický nemocný,
--

Zda je alkoholismus horší nebo lepší, či naopak, je zbytečné řešit. Alkoholik i gambler slibují, že přestanou, oba jsou jistým způsobem nemocní, i když pohled na opilého člověka není příjemný. Především ale trpí jejich okolí, to nějak nechtějí vidět.

Všechna onemocnění jsou původu psychosomatického, takže psychika ohrožuje i fyzické zdraví. I když u alkoholika to jde zřejmě rychleji.

Život s jakýmkoliv závislým člověkem má svá úskalí, často domácí násili, agrese, nedostatek peněz, dluhy, odina pro něho nic neznamená atd. Bohužel, mnohy negativní roli hrají tzv. kamarádi z mokré čtvrti, kteří nejsou dobrým příkladem. Stejně tak gambleři se asi ovzbuzují …

Snad se dá něco udělat, pokud se „závislák“ smá rozhodne a začne se léčit .. jenže musí mít opravdu silnou vůli a chtít …