Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.květen 8:40

Záleží samořejmě na úhlu pohledu. Proto jen stručně.

Stín má několik významů, různě temné emné místo,, v němž jsou něěkterí někteří víc vidět, protože jsou stíny světlejší, jiní jsou skrytí, dovíme se o nich, až vystrčí růžky. .

Nebo můžeme brát stín civilizace , města, přírody, takže je to něco negativního, nepříznivého.

Neníp to jako Pandořina skříňka, která je plná nebezpečí, stínů, zla, třeba jen tím, že když ji někdo otevře, šíří se z ní nepravdivé a účelové informace, tedy dezinformace, nerespektuje se soukromí atd.

Šíří se tak strach, třeba z radikálního islamismu, teroristických útoků, rasismu, xenofobiíe atd. Je toho mnohem víc nejen v této oblasti.

Někde jsem u vaší otázky reagovala, že nastává doba chaosu, Vše souvisí se vším … pocit odcizení, hledání místa ve světě, naddřazenost, ,….Vítězí chasos nad řádem, přece byl i na začátku světa … Kdo svět ovládne?

Je třeba, aby se lidé naučili “číst”, rozlišovat konspirační teorie. Vážit si svobody atd. Je ještě na dně skříňky naděje, že stíny nebudou přibývat? Nebo ubývat?

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.květen 10:10

Záleží samořejmě na úhlu pohledu. Proto jen stručně.

Stín má několik významů, různě temné místo, v němž jsou někteří víc vidět, protože jsou stíny světlejší, jiní jsou skrytí, dovíme se o nich, až vystrčí růžky.

Nebo můžeme brát stín civilizace , města, přírody, takže je to něco negativního, nepříznivého.

Není to jako Pandořina skříňka, která je plná nebezpečí, stínů, zla, třeba jen tím, že když ji někdo otevře, šíří se z ní nepravdivé a účelové informace, tedy dezinformace, nerespektuje se soukromí atd.?

Šíří se tak strach, třeba z radikálního islamismu, teroristických útoků, rasismu, xenofobie atd. Je toho mnohem víc nejen v této oblasti.

Někde jsem u vaší otázky reagovala, že nastává doba chaosu, Vše souvisí se vším … pocit odcizení, hledání místa ve světě, naddřazenost …Vítězí chasos nad řádem, přece byl i na začátku světa … Kdo svět ovládne?

Je třeba, aby se lidé naučili “číst”, rozlišovat konspirační teorie. Vážit si svobody atd.

Je ještě na dně skříňky naděje, že stíny nebudou přibývat? Bude např. dost vody a potravin pro všechny? Vyčerpají se nerostné zdroje? Zbaví svět stínů robotizace? Nebo pomůže sociální a ekonomická revoluce?
Netuším …