Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.květen 10:48

Obávám se, že v AdBlocku je možné blokovat jen provázané prvky stránky, ale stránka samotná vždy načtena bude. Tedy pokud do adblocku zadáte své vlastní filtrační kritérium „odpovedi.cz*“ které by mělo blokovat veškerý obsah domény, pak stránka html načtena bude, ale neuvidíte na ní žádné obrázky, žádný vizuální styl, zkrátka nic o co daná stránka požadovala načíst navíc.

Pokud chcete blokovat opravdu celou doménu, pak použijte soubor hosts v operačním systému a definujte v něm nucené přesměrování domény odpovedi.cz na ip adresu na které určitě takový obsah není, třeba na svůj vlastní počítač 127.0.0.1. Soubor hosts najdete v operačním systému Linux (Ubuntu, Fedora, …) nebo na MacOS X najdete ve složce „/etc/hosts“ ve Windows je trochu víc schovaný a najdete ho hlouběji až ve složce „%SystemRoot%\Sys­tem32\drivers\et­c\hosts“ … stačí do něj přidat řádek „127.0.0.1 od­povedi.cz“ a celý obsah domény bude od té chvíle na daném počítači prakticky nedostupný.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.květen 10:50

Obávám se, že v AdBlocku je možné blokovat jen provázané prvky stránky, ale stránka samotná vždy načtena bude. Tedy pokud do adblocku zadáte své vlastní filtrační kritérium „odpovedi.cz*“ které by mělo blokovat veškerý obsah domény, pak stránka html načtena bude, ale neuvidíte na ní žádné obrázky, žádný vizuální styl, zkrátka nic co daná stránka požadovala načíst dodatečně.

Pokud chcete blokovat opravdu celou doménu, pak použijte soubor hosts v operačním systému a definujte v něm nucené přesměrování domény odpovedi.cz na takovou ip adresu, na které určitě takový obsah není, třeba na svůj vlastní počítač 127.0.0.1. Soubor hosts najdete v operačním systému Linux (Ubuntu, Fedora, …) nebo na MacOS X ve složce „/etc/hosts“, zatímco ve Windows je víc schovaný a najdete ho hlouběji až ve složce „%SystemRoot%\Sys­tem32\drivers\et­c\hosts“ … stačí do něj přidat řádek „127.0.0.1 od­povedi.cz“ a celý obsah domény bude od té chvíle na daném počítači prakticky nedostupný.