Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.květen 9:07

Výroba tvarůžků – viz archiv
https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/netucne-tvaruzky

Romadur – výroba

http://www.pru­myslovaautoma­tizace.com/au­tomatizace-pri-vyrobe-syru-romadur-setri-energii-a-pomaha-sledovat-vyrobni-toky

--
Pivní sýr – historie a výroba
http://laktos­collection.cz/vi­ew.php?cisloclan­ku=2013100005

Romadur – tuk mezi 20 – 60 %
Tvarůžky – tuk okolo 1%
Pivní sýr – tuk 42 % t.v.s.

Sýry mají rozdílnou chuť,. Pivní sýr zraje pod mazem stejně jako romadur.

Romadur je napodobenina pivního sýra – Něco mezi tvarůžky, hermelínem a pivním sýrem. Nejmladší sýr, asi z 80. let 20. soletí.
http://www.moje-dobroty.cz/pivni-syr-ci-romadur/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.květen 9:18

Výroba tvarůžků – viz archiv – vyrábí se z netučného kyselého

Romadur – výroba – z mléka – výroba pod tzv. mazem

http://www.pru­myslovaautoma­tizace.com/au­tomatizace-pri-vyrobe-syru-romadur-setri-energii-a-pomaha-sledovat-vyrobni-toky

--
Pivní sýr – historie a výroba – z mléka – pod tzv. mazem
http://laktos­collection.cz/vi­ew.php?cisloclan­ku=2013100005
¨¨

Rozdíly

1. Romadur – tuk mezi 20 – 60 %
Tvarůžky – tuk okolo 1%
Pivní sýr – tuk 42 % t.v.s.

2. Pivní sýr zraje pod mazem stejně jako romadur. – základem je mléko
Tvarůžky z netučného tvarohu.

Romadúr pochází z kategorie tzv. sýrů s červeným mazem, které zrají od povrchu dovnitř.

3. Romadur je napodobenina pivního sýra – Něco mezi tvarůžky, hermelínem a pivním sýrem. Nejmladší sýr, asi z 80. let 20. století.
http://www.moje-dobroty.cz/pivni-syr-ci-romadur/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.květen 10:54

Výroba tvarůžků – viz archiv – vyrábí se z netučného kyselého tvarohu

Romadur – výroba – z mléka – výroba pod tzv. mazem

http://www.pru­myslovaautoma­tizace.com/au­tomatizace-pri-vyrobe-syru-romadur-setri-energii-a-pomaha-sledovat-vyrobni-toky

--
Pivní sýr – historie a výroba – z mléka – pod tzv. mazem
http://laktos­collection.cz/vi­ew.php?cisloclan­ku=2013100005
¨¨

Rozdíly

1. Romadur – tuk mezi 20 – 60 %
Tvarůžky – tuk okolo 1%
Pivní sýr – tuk 42 % t.v.s.

2. Pivní sýr zraje pod mazem stejně jako romadur. – základem je mléko
Tvarůžky z netučného tvarohu.

„Romadur pochází z kategorie tzv. sýrů s červeným mazem, které zrají od povrchu dovnitř“

3. Romadur je napodobenina pivního sýra – Něco mezi tvarůžky, hermelínem a pivním sýrem. Nejmladší sýr, asi z 80. let 20. století.
http://www.moje-dobroty.cz/pivni-syr-ci-romadur/