Odpověděl/a – 23.květen 9:07
Výroba tvarůžků – viz archiv
https://www.odpovedi.cz/otazky/netucne-tvaruzky
–
Romadur – výroba
--
Pivní sýr – historie a výroba
http://laktoscollection.cz/view.php?cisloclanku=2013100005
Romadur – tuk mezi 20 – 60 %
Tvarůžky – tuk okolo 1%
Pivní sýr – tuk 42 % t.v.s.
–
Sýry mají rozdílnou chuť,. Pivní sýr zraje pod mazem stejně jako
romadur.
Romadur je napodobenina pivního sýra – Něco mezi tvarůžky,
hermelínem a pivním sýrem. Nejmladší sýr, asi z 80. let
20. soletí.
http://www.moje-dobroty.cz/pivni-syr-ci-romadur/
Odpověděl/a – 23.květen 9:18
Výroba tvarůžků – viz archiv – vyrábí se z netučného
kyselého
–
Romadur – výroba – z mléka – výroba pod tzv. mazem
--
Pivní sýr – historie a výroba – z mléka – pod tzv. mazem
http://laktoscollection.cz/view.php?cisloclanku=2013100005
¨¨
Rozdíly
1. Romadur – tuk mezi 20 – 60 %
Tvarůžky – tuk okolo 1%
Pivní sýr – tuk 42 % t.v.s.
–
2. Pivní sýr zraje pod mazem stejně jako romadur. – základem je
mléko
Tvarůžky z netučného tvarohu.
Romadúr pochází z kategorie tzv. sýrů s červeným mazem, které zrají od povrchu dovnitř.
3. Romadur je napodobenina pivního sýra – Něco mezi tvarůžky,
hermelínem a pivním sýrem. Nejmladší sýr, asi z 80. let
20. století.
http://www.moje-dobroty.cz/pivni-syr-ci-romadur/
Odpověděl/a – 23.květen 10:54
Výroba tvarůžků – viz archiv – vyrábí se z netučného kyselého
tvarohu
–
Romadur – výroba – z mléka – výroba pod tzv. mazem
--
Pivní sýr – historie a výroba – z mléka – pod tzv. mazem
http://laktoscollection.cz/view.php?cisloclanku=2013100005
¨¨
Rozdíly
1. Romadur – tuk mezi 20 – 60 %
Tvarůžky – tuk okolo 1%
Pivní sýr – tuk 42 % t.v.s.
–
2. Pivní sýr zraje pod mazem stejně jako romadur. – základem je
mléko
Tvarůžky z netučného tvarohu.
„Romadur pochází z kategorie tzv. sýrů s červeným mazem, které zrají od povrchu dovnitř“
3. Romadur je napodobenina pivního sýra – Něco mezi tvarůžky,
hermelínem a pivním sýrem. Nejmladší sýr, asi z 80. let
20. století.
http://www.moje-dobroty.cz/pivni-syr-ci-romadur/