Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.květen 15:42

Komplexy jsou pocity, představy, postoje, které ovlivňují chování. třebas vlivem nízkého sebevědomí. ,

Např. komplex méněcennosti, tzv. mindráky. , možná jste slyšel o oidipovském kmplexu – milostný vztah matky a syna. atd.

Často se objevuje komplex méněcennosti – někdo vytýká druhému, že je horšíá než ostatní, že nic neum atd., takže někdy snaží něco udělat, nechá se vydírat, aby neukázal, e je slaboch.

Čato to začíná v rodině, když rodiče uznávájí prvorozeného syna, vkládají do něho naději, i když on třeba nechce dělat to, co otec. Mladší dítě pak trpí – vytvoří se u něho komplex, že o něho rodiče nestojí.

Šikana – třeba ve škole – znala jsem kluka, jmuž se ostatní smáli, že nechodí moderně oblékaný,, tak se mu vysmívali , že je vždy připraený do vyučování. Oslabovalo to jeho psychiku, chodil do školy nerad, byl raději sám.

Někdy se objevují komplexy z toho, že je dotyčný malý, nebo tlustý, nešikovný, takže i tak pyschicky , trápí se , někdy přestane jíst, aj.

VC dospělosti si pak dotyčný vybíjí zlost na ostatních, jedná stsejně jako ostatní se chvoali k němu, často tedy násilně, týrá i zvířata atd. Ale nemusí to být vždy. Může trpět, mlčí, steáhne se do sebe.

Tažko říct, u každého to může bbýt jinak, každý je jinak odolný psychicky.

.
-

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.květen 15:52

Komplexy jsou pocity, představy, postoje, které ovlivňují chování, třeba, cítí se neuznávaný atd. ,

Např. komplex méněcennosti, tzv. mindráky , možná jste slyšel o oidipovském komplexu – milostný vztah matky a syna – ovliňuje partnerský vztah v dospělosti atd.

Komplex méněcennosti – někdo vytýká druhému, že je horší než ostatní, že nic neumí atd., takže se snaží něco udělat, byť špatného, nechá se vydírat, aby neukázal, že je slaboch.

Časo to začíná v rodině, když rodiče uznávájí např. prvorozeného syna, vkládají do něho naději, i když on třeba nechce dělat to, co otec. Mladší dítě pak trpí – vytvoří se u něho komplex, že o něho rodiče nestojí.

Šikana – třeba ve škole – znala jsem kluka, jemuž se ostatní smáli, že nechodí moderně oblékaný, i když byl vždy upravený. Proto se mu vysmívali i kvůli tomu, že byl vždy připravený do vyučování. Byl tak vysstresovaný, že nebyl schopný někdy mluvit.

Často se objevují komplexy z toho, že je dotyčný malý, nebo tlustý, nešikovný, takže se dotyčný, spíš dotyčná, trápí se, někdy přestane jíst – anorexie a bulimie …

Bohužel, dítě je smutné, mění se jho chování, někdy to ujde pozornosti i rodčů.

V dospělosti si pak občas dotyčný vybíjí zlost na ostatních, jedná stejně jako ostatní se chovali k němu, často tedy násilně, týrá i zvířata atd.

Ale nemusí to být vždy. Může trpět, mlčí, stáhne se do sebe.

Těžko říct, u každého to může být jinak, každý je jinak odolný psychicky, cítí se ušlápnutý, zbytečný., jiný je agresívní a zlý. Záleží na tom, s kým se v dospělosti setká.

.
-

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.květen 18:57

Komplexy jsou pocity, představy, postoje, které ovlivňují chování, třeba,to, že se dotyčný cítí neuznávaný atd. ,

Např. komplex méněcennosti, tzv. mindráky, možná jste slyšel o oidipovském komplexu – milostný vztah matky a syna – ovliňuje partnerský vztah v dospělosti atd.

Komplex méněcennosti – někdo vytýká druhému, že je horší než ostatní, že nic neumí atd., takže se snaží něco udělat, byť špatného, nechá se vydírat, aby neukázal, že je slaboch.

Časio to začíná v rodině, když rodiče uznávají např. prvorozeného syna, vkládají do něho naději, i když on třeba nechce dělat to, co otec. Mladší dítě pak trpí – vytvoří se u něho komplex, že o něho rodiče nestojí.

Šikana – třeba ve škole – znala jsem kluka, jemuž se ostatní smáli, že nechodí moderně oblékaný, i když byl vždy upravený. Proto se mu vysmívali i kvůli tomu, že byl vždy připravený do vyučování. Byl tak vystresovaný, že nebyl schopný někdy mluvit.

Často se objevují komplexy z toho, že je dotyčný malý, nebo tlustý, nešikovný, takže se dotyčný, spíš dotyčná, trápí, někdy přestane jíst – anorexie a bulimie …

Bohužel, dítě je smutné, mění se jeho chování, někdy to ujde pozornosti i rodčů.

V dospělosti si pak občas dotyčný vybíjí zlost na ostatních, jedná podobně jako se ostatníchovali k němu, často tedy násilně, týrá i zvířata atd.

Ale nemusí to být vždy. Může trpět, mlčet, stáhne se do sebe.

Těžko říct, u každého to může být jinak, každý je jinak odolný psychicky, jeden se cítí ušlápnutý, zbytečný, jiný je agresívní a zlý. Záleží na tom, s kým se v dospělosti setkávé a stýká, jaké má zaměstnání atd. Hodně ho ovlivňuje i prostředí. .