Odpověděl/a – 8.květen 9:18
V pondělí většinu zůstalo jídlo od neděle, takže doma se nevařilo.
Navíc se maso nejedlo denně, jaik je tomu dnes. Když jsem byla dítě, to
jsem měli hospodářství, tak maso bylo v sobotu, v neděli a zbytek
v pondělí. V úterý a ve čtvrtek vařila máma zparvidla omáčky, ve
středu a v pátek vždy něco moučného.
–
Pokud řezník prodával z vlastního chovu, porážel prase v pondělí, nebo
dovážel je v úterý.
U nás je v řeznictví také zavřeno v pondělí.
Odpověděl/a – 8.květen 9:24
V pondělí většinu zůstalo jídlo od neděle, takže doma se nevařilo, maseo nenakupovalo. .
Navíc se maso nejedlo denně, jak je tomu dnes. Když jsem byla dítě, to
jsem měli hospodářství, i přesto maso bylo v sobotu, v neděli a zbytek
v pondělí. V úterý a ve čtvrtek vařila máma zparvidla omáčky, ve
středu a v pátek vždy něco moučného.
–
Pokud řezník prodával z vlastního chovu, porážel prase v pondělí, nebo
dovážel je v úterý, někdy bylo až ve čtvrtek a v pátek odpoledne.
Vzpomínám si, že jako dítě jsem držela místo matce, které si pak přišla maso nakoupit – čekala jsem už od 12.00 hodin až do odpoledne, řezník otvíral později.
U nás je v řeznictví také zavřeno v pondělí. Úklid, pracovníci si
mají volno, když při porážce a porocování masa, uzení atd. pracují
nepřetžitě.
To jen odhaduji.
Odpověděl/a – 8.květen 9:25
V pondělí většinu zůstalo jídlo od neděle, takže doma se nevařilo, maso nenakupovalo. .
Navíc se maso nejedlo denně, jak je tomu dnes. Když jsem byla dítě, to
jsem měli hospodářství, i přesto maso bylo v sobotu, v neděli a zbytek
v pondělí. V úterý a ve čtvrtek vařila máma zparvidla omáčky, ve
středu a v pátek vždy něco moučného.
–
Pokud řezník prodával z vlastního chovu, porážel prase v pondělí, nebo
objížděl zemědělce, nebo bu je někdo dovážel a on je připravoval. ,
Někdy bylo až ve čtvrtek a v pátek odpoledne.
Vzpomínám si, že jako dítě jsem držela místo matce, které si pak přišla maso nakoupit – čekala jsem už od 12.00 hodin až do odpoledne, řezník otvíral později.
U nás je v řeznictví také zavřeno v pondělí. Úklid, pracovníci si
mají volno, když při porážce a porocování masa, uzení atd. pracují
nepřetžitě.
To jen odhaduji.
Odpověděl/a – 8.květen 9:34
V pondělí většinu zůstalo jídlo od neděle, takže doma se nevařilo, maso nenakupovalo. .
Navíc se maso nejedlo denně, jak je tomu dnes. Když jsem byla dítě, to
jsem měli hospodářství, i přesto maso bylo v sobotu, v neděli a zbytek
v pondělí. V úterý a ve čtvrtek vařila máma zparvidla omáčky, ve
středu a v pátek vždy něco moučného.
–
Pokud řezník prodával z vlastního chovu, porážel prase v pondělí, nebo
objížděl zemědělce, nebo mu je někdo dovážel a on je připravoval.,
porcoval atd.
Další den prodávala vnitřnosti, maso postupně, nejvíc až ve čtvrtek a v pátek odpoledne.
U nás je v řeznictví také zavřeno v pondělí. Úklid, pracovníci i mají volno, když při porážce a porocování masa, uzení atd. pracují nepřetžitě.
V úterý rozvážejí maso, ale zabíjejí zpravidla v pátek, je to viděwt podle toho, , když v masně prodávají čerstvé škvarky, v pátek odpoledne.
Odpověděl/a – 8.květen 10:16
V pondělí většinu zůstalo jídlo od neděle, takže doma se nevařilo, maso nenakupovalo. .
Navíc se maso nejedlo denně, jak je tomu dnes. Když jsem byla dítě, to
jsem měli hospodářství, i přesto maso bylo v sobotu, v neděli a zbytek
v pondělí. V úterý a ve čtvrtek vařila máma zpravidla omáčky, ve
středu a v pátek vždy něco moučného.
–
Pokud řezník prodával z vlastního chovu, porážel prase v pondělí, nebo
objížděl zemědělce, nebo mu je někdo dovážel a on je připravoval.,
porcoval atd.
Další den prodával vnitřnosti, maso postupně, nejvíc až ve čtvrtek a v pátek odpoledne.
U nás je v řeznictví také zavřeno v pondělí. Úklid, pracovníci mají volno, když při porážce a porocování masa, uzení atd. pracují nepřetržitě.
V úterý rozvážejí maso, ale zabíjejí v pátek, je to vidět podle toho, když v masně prodávají v pátek odpoleldne čerstvé škvarky, Když nezabíjejí, tak v pátek odpoledne prodávají ještě teplé uzené maso.