Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.květen 9:18

V pondělí většinu zůstalo jídlo od neděle, takže doma se nevařilo.

Navíc se maso nejedlo denně, jaik je tomu dnes. Když jsem byla dítě, to jsem měli hospodářství, tak maso bylo v sobotu, v neděli a zbytek v pondělí. V úterý a ve čtvrtek vařila máma zparvidla omáčky, ve středu a v pátek vždy něco moučného.

Pokud řezník prodával z vlastního chovu, porážel prase v pondělí, nebo dovážel je v úterý.

U nás je v řeznictví také zavřeno v pondělí.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.květen 9:24

V pondělí většinu zůstalo jídlo od neděle, takže doma se nevařilo, maseo nenakupovalo. .

Navíc se maso nejedlo denně, jak je tomu dnes. Když jsem byla dítě, to jsem měli hospodářství, i přesto maso bylo v sobotu, v neděli a zbytek v pondělí. V úterý a ve čtvrtek vařila máma zparvidla omáčky, ve středu a v pátek vždy něco moučného.

Pokud řezník prodával z vlastního chovu, porážel prase v pondělí, nebo dovážel je v úterý, někdy bylo až ve čtvrtek a v pátek odpoledne.

Vzpomínám si, že jako dítě jsem držela místo matce, které si pak přišla maso nakoupit – čekala jsem už od 12.00 hodin až do odpoledne, řezník otvíral později.

U nás je v řeznictví také zavřeno v pondělí. Úklid, pracovníci si mají volno, když při porážce a porocování masa, uzení atd. pracují nepřetžitě.
To jen odhaduji.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.květen 9:25

V pondělí většinu zůstalo jídlo od neděle, takže doma se nevařilo, maso nenakupovalo. .

Navíc se maso nejedlo denně, jak je tomu dnes. Když jsem byla dítě, to jsem měli hospodářství, i přesto maso bylo v sobotu, v neděli a zbytek v pondělí. V úterý a ve čtvrtek vařila máma zparvidla omáčky, ve středu a v pátek vždy něco moučného.

Pokud řezník prodával z vlastního chovu, porážel prase v pondělí, nebo objížděl zemědělce, nebo bu je někdo dovážel a on je připravoval. , Někdy bylo až ve čtvrtek a v pátek odpoledne.

Vzpomínám si, že jako dítě jsem držela místo matce, které si pak přišla maso nakoupit – čekala jsem už od 12.00 hodin až do odpoledne, řezník otvíral později.

U nás je v řeznictví také zavřeno v pondělí. Úklid, pracovníci si mají volno, když při porážce a porocování masa, uzení atd. pracují nepřetžitě.
To jen odhaduji.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.květen 9:34

V pondělí většinu zůstalo jídlo od neděle, takže doma se nevařilo, maso nenakupovalo. .

Navíc se maso nejedlo denně, jak je tomu dnes. Když jsem byla dítě, to jsem měli hospodářství, i přesto maso bylo v sobotu, v neděli a zbytek v pondělí. V úterý a ve čtvrtek vařila máma zparvidla omáčky, ve středu a v pátek vždy něco moučného.

Pokud řezník prodával z vlastního chovu, porážel prase v pondělí, nebo objížděl zemědělce, nebo mu je někdo dovážel a on je připravoval., porcoval atd.

Další den prodávala vnitřnosti, maso postupně, nejvíc až ve čtvrtek a v pátek odpoledne.

Vzpomínám si, že jako dítě jsem držela místo matce, které si pak přišla maso nakoupit – čekala jsem už od 12.00 hodin až do odpoledne, řezník otvíral později.

U nás je v řeznictví také zavřeno v pondělí. Úklid, pracovníci i mají volno, když při porážce a porocování masa, uzení atd. pracují nepřetžitě.

V úterý rozvážejí maso, ale zabíjejí zpravidla v pátek, je to viděwt podle toho, , když v masně prodávají čerstvé škvarky, v pátek odpoledne.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.květen 10:16

V pondělí většinu zůstalo jídlo od neděle, takže doma se nevařilo, maso nenakupovalo. .

Navíc se maso nejedlo denně, jak je tomu dnes. Když jsem byla dítě, to jsem měli hospodářství, i přesto maso bylo v sobotu, v neděli a zbytek v pondělí. V úterý a ve čtvrtek vařila máma zpravidla omáčky, ve středu a v pátek vždy něco moučného.

Pokud řezník prodával z vlastního chovu, porážel prase v pondělí, nebo objížděl zemědělce, nebo mu je někdo dovážel a on je připravoval., porcoval atd.

Další den prodával vnitřnosti, maso postupně, nejvíc až ve čtvrtek a v pátek odpoledne.

Vzpomínám si, že jako dítě jsem držela ve frontě místo matce, které si pak přišla maso nakoupit – čekala jsem už od 12.00 hodin až do 15.00 hodin odpoledne aby si mohla vybrat druh, který jí vyhovuje. Řezník maso prodával až odpoledne.

U nás je v řeznictví také zavřeno v pondělí. Úklid, pracovníci mají volno, když při porážce a porocování masa, uzení atd. pracují nepřetržitě.

V úterý rozvážejí maso, ale zabíjejí v pátek, je to vidět podle toho, když v masně prodávají v pátek odpoleldne čerstvé škvarky, Když nezabíjejí, tak v pátek odpoledne prodávají ještě teplé uzené maso.