Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.duben 12:38

Ano znám, nejenom kočky, ale i všechny další kočkovité šelmy, i další šelmy dokonce i psi to dělají. Čistí si své pachové žlázy. Jsou dvě, a jsou v těsné blízkosti řitního otvoru. Nejen že se lízají ale i vzájemně se v těch místech očichávají. Lízáním si nejen žlázy čistí, ale roznáší tak svůj pach, pomocí kterého si třeba značí i svá území. Každý jedinec má svůj specifický pach..Ze samotného pachu zvíře pozná svým způsobem, co je pach druhého zač a co je to za jedince. My lidé máme občanky. Zvířata všechny potřebné informace o druhém vyčtou z jeho pachu.
Nedokáži posoudit zda kočky mají více světské moudrosti, ale oproti psům jsou jiné. Kočka i když je mazlíček, tak neni bezmezně oddána majiteli jako pes. Každá kočka je sama o sobě osobnost. I kočku můžeme naučit téměř cokoli, ale udělá to pouze tehdy, když i ona bude chtít.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.duben 12:59

Ano, znám, nejenom kočky, ale i všechny další kočkovité šelmy, i další šelmy, dokonce i psi to dělají. Čistí si své pachové žlázy. Jsou dvě, a jsou v těsné blízkosti řitního otvoru. Nejen že se lízají, ale i vzájemně se v těch místech očichávají. Lízáním si nejen žlázy čistí, ale roznáší tak svůj pach, pomocí kterého si třeba značí i svá území. Každý jedinec má svůj specifický pach. Ze samotného pachu zvíře pozná svým způsobem, co je pach druhého zač a co je to za jedince. My lidé máme občanky. Zvířata všechny potřebné informace o druhém vyčtou z jeho pachu.
Nedokáži posoudit, zda kočky mají více světské moudrosti, ale oproti psům jsou jiné. Kočka, i když je mazlíček, tak neni bezmezně oddána majiteli jako pes. Každá kočka je sama o sobě osobnost. I kočku můžeme naučit téměř cokoli, ale udělá to pouze tehdy, když i ona bude chtít.