Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.březen 18:53

Já bych byl pro to aby se určoval čas nikoliv podle hodin, ale podle síly slunečního světla, takže každý den by se určila dvanáctá hodina jako přesný střed mezi východe a západem slunce, bez ohledu na to kolik by ukazovaly ručičky nebo nožičky. No a +4 by byl konec pracovní doby a –4 by byl začátek pracovní doby.

A nebo by se to udělalo tak, že by se chodilo do práce 2 hodiny po rozednění a z práce zase 2 hodiny před stmíváním. Důležitý by bylo hlavě to, aby si tomu přizpůsobila vlaková a autobusová doprava, takže když by bylo v zimě míň světla, tak by prostě autobusy museli jezdit 2× rychlejc, aby to nerozhodilo lidem biorytmus. Výhodu by měli úředníci, protože na úřadech, protože úřední hodiny hodiny jsou tam stejně stanovený tak, že když si v nich zrovna úředník vezme dovoleno, tak mu to vychází přibližně 90 minut práce na 1 odpracovanej rok, takže ti by tím byli prakticky nedotčeni. No a já bych se odstěhoval na severní nebo jižní pól, podle toho kde by byla zrovna polární noc a zažádal bych si tam o nějaký dávky, protože se bojím tmy. Už to že musím sem tam mrknout mě celkem dost stresuje..

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.březen 18:55

Já bych byl pro to aby se určoval čas nikoliv podle hodin, ale podle síly slunečního světla, takže každý den by se určila dvanáctá hodina jako přesný střed mezi východem a západem slunce, bez ohledu na to kolik by ukazovaly ručičky nebo nožičky. No a +4 by byl konec pracovní doby a –4 by byl začátek pracovní doby.

A nebo by se to udělalo tak, že by se chodilo do práce 2 hodiny po rozednění a z práce zase 2 hodiny před stmíváním. Důležitý by bylo hlavě to, aby se tomu přizpůsobila vlaková a autobusová doprava, takže když by bylo v zimě míň světla, tak by prostě autobusy musely jezdit 2× rychlejc, aby to nerozhodilo lidem biorytmus. Výhodu by měli úředníci, protože úřední hodiny hodiny jsou tam stejně stanovený tak, že když si v nich zrovna úředník vezme dovolenou, tak mu to vychází přibližně 90 minut práce na 1 odpracovanej rok, takže ti by tím byli prakticky nedotčeni. No a já bych se odstěhoval na severní nebo jižní pól, podle toho kde by byla zrovna polární noc a zažádal bych si tam o nějaký dávky, protože se bojím tmy. Už to že musím sem tam mrknout mě celkem dost stresuje..