Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.březen 17:22

Lihový (kvasný) ocet:
Výroba probíhá kvašením ředěného etanolu. Ve vodném roztoku je kvasný ocet při velmi nízkých koncentracích vůní i chutí velmi podobný roztoku kyseliny citronové, díky čemu jej lze s úspěchem použít v kuchyni do nápojů, nebo jako prostředek proti zápachům.
V podstatě každý ocet je vyráběn z ethanolu (lihu) různého původu: jablečný, vinný, balsamico aj. Během oxidace bakterie rodu Acetobacter oxidují za přítomnosti kyslíku ethanol na kyselinu octovou. Na saláty se dají použít všechny, samozřejmě jsou velké rozdíly v kvalitě a chuti. Balsamico je králem mezi octy.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.březen 17:25

Lihový (kvasný) ocet:
Výroba probíhá kvašením ředěného etanolu. Ve vodném roztoku je kvasný ocet při velmi nízkých koncentracích vůní i chutí velmi podobný roztoku kyseliny citronové, díky čemu jej lze s úspěchem použít v kuchyni do nápojů, nebo jako prostředek proti zápachům.
V podstatě každý ocet je vyráběn z ethanolu (lihu) různého původu: jablečný, vinný, balsamico aj. Během oxidace bakterie rodu Acetobacter oxidují za přítomnosti kyslíku ethanol na kyselinu octovou. Na saláty se dají použít všechny, samozřejmě jsou velké rozdíly v kvalitě a chuti. Balsamico je králem mezi octy.
(volně podle tetky Wiki)