Odpověděl/a – 15.březen 17:22
Lihový (kvasný) ocet:
Výroba probíhá kvašením ředěného etanolu. Ve vodném roztoku je kvasný
ocet při velmi nízkých koncentracích vůní i chutí velmi podobný roztoku
kyseliny citronové, díky čemu jej lze s úspěchem použít v kuchyni do
nápojů, nebo jako prostředek proti zápachům.
V podstatě každý ocet je vyráběn z ethanolu (lihu) různého původu:
jablečný, vinný, balsamico aj. Během oxidace bakterie rodu Acetobacter
oxidují za přítomnosti kyslíku ethanol na kyselinu octovou. Na saláty se
dají použít všechny, samozřejmě jsou velké rozdíly v kvalitě a chuti.
Balsamico je králem mezi octy.
Odpověděl/a – 15.březen 17:25
Lihový (kvasný) ocet:
Výroba probíhá kvašením ředěného etanolu. Ve vodném roztoku je kvasný
ocet při velmi nízkých koncentracích vůní i chutí velmi podobný roztoku
kyseliny citronové, díky čemu jej lze s úspěchem použít v kuchyni do
nápojů, nebo jako prostředek proti zápachům.
V podstatě každý ocet je vyráběn z ethanolu (lihu) různého původu:
jablečný, vinný, balsamico aj. Během oxidace bakterie rodu Acetobacter
oxidují za přítomnosti kyslíku ethanol na kyselinu octovou. Na saláty se
dají použít všechny, samozřejmě jsou velké rozdíly v kvalitě a chuti.
Balsamico je králem mezi octy.
(volně podle tetky Wiki)