Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.únor 7:28

třeba tím že budete v demokratických volbách dávat hlasy těm kteří mají v programu naprostou otevřenost a kontrolu finančních toků a uzavíraných smluv. Varováním by mělo být když strana hlasuje pro omezení zákona o zveřejňování smluv které stát nebo státní podnik uzavře se soukromým subjektem. Což se nedávno stalo, velké státní firmy jako ČEZ lobovaly za udělení výjimky z povinnosti zveřejňovat uzavřené smlouvy, ve kterých je často korupce skryta (jak jinak totiž vyhrát zakázku s mnohonásobně předraženou nabídkou než právě korupcí) a některé politické strany jim v tomto požadavku šly skutečně na ruku a nechali se zvyklat, de fakto korupci v Česku podpořili. Reakcí běžného obyčejného občana by mělo být že dané straně už svou důvěru příště nedá, aby dal jasně na jevo že efektivní protikorupční kroky se mají schvalovat a ne zametat pod stůl.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.únor 7:29

třeba tím že budete v demokratických volbách dávat hlasy těm kteří mají v programu naprostou otevřenost a kontrolu finančních toků a uzavíraných smluv mezi státem/státním podnikem a soukromým sektorem.

Varováním by mělo být když strana hlasuje pro omezení zákona o zveřejňování smluv které stát nebo státní podnik uzavře se soukromým subjektem. Což se nedávno stalo, velké státní firmy jako ČEZ lobovaly za udělení výjimky z povinnosti zveřejňovat uzavřené smlouvy, ve kterých je často korupce skryta (jak jinak totiž vyhrát zakázku s mnohonásobně předraženou nabídkou než právě korupcí) a některé politické strany jim v tomto požadavku šly skutečně na ruku a nechali se zvyklat, de fakto korupci v Česku podpořili. Reakcí běžného obyčejného občana by mělo být že dané straně už svou důvěru příště nedá, aby dal jasně na jevo že efektivní protikorupční kroky se mají schvalovat a ne zametat pod stůl.