Odpověděl/a – 14.leden 13:09
Typ A – jsou vhodné především do salátů, pro vaření ve slupce na loupačku a jako příloha – mají hlízy po varu pevné, tuhé, lojovaté – nemoučnatí a nerozváří se ani delší dobou varu.
Často se můžete setkat s označením přechodných typů – A-B nebo B-C, neboť hranice není striktně vymezena.
Můžete se podívá na typy a odrůdy brambor.
http://www.zahradkari.cz/odborne/kalendarium/podrobne/brambory%20podle%20varnych%20typu.htm
Odpověděl/a – 14.leden 17:06
Typ A – jsou vhodné především do salátů, pro vaření ve slupce na loupačku a jako příloha – mají hlízy po varu pevné, tuhé, lojovaté – nemoučnatí a nerozváří se ani delší dobou varu.
Často se můžete setkat s označením přechodných typů – A-B nebo B-C, neboť hranice není striktně vymezena.
Můžete se podívá na typy a odrůdy brambor.
http://www.zahradkari.cz/odborne/kalendarium/podrobne/brambory%20podle%20varnych%20typu.htm
--
K diskuzi.
Napsala jsem vám, že varný typ A jsou brambory salátové. Záleží na tom,
jak jsou brambory pospané.
Podívejte se na obrázky, kde uvidíte, jak se brambory prodávají a jaký mají štítek.
Odpověděl/a – 15.leden 8:50
Typ A – jsou vhodné především do salátů, pro vaření ve slupce na loupačku a jako příloha – mají hlízy po varu pevné, tuhé, lojovaté – nemoučnatí a nerozváří se ani delší dobou varu.
Často se můžete setkat s označením přechodných typů – A-B nebo B-C, neboť hranice není striktně vymezena.
Můžete se podívá na typy a odrůdy brambor.
http://www.zahradkari.cz/odborne/kalendarium/podrobne/brambory%20podle%20varnych%20typu.htm
--
K diskuzi.
Napsala jsem vám, že varný typ A jsou brambory salátové. Záleží na tom,
jak jsou brambory v prodejně popsané. Pokud vám chutná i slupka, tak
klidně.
Podívejte se na obrázky, kde uvidíte, jak se brambory prodávají a jaký mají štítek.