Avatar uživatele
anonym

Jaký/který varný typ brambor je nejlepší pro vaření ve slupce?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2286 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Typ A – jsou vhodné především do salátů, pro vaření ve slupce na loupačku a jako příloha – mají hlízy po varu pevné, tuhé, lojovaté – nemoučnatí a nerozváří se ani delší dobou varu.

Často se můžete setkat s označením přechodných typů – A-B nebo B-C, neboť hranice není striktně vymezena.

Můžete se podívá na typy a odrůdy brambor.

http://www.zah­radkari.cz/od­borne/kalenda­rium/podrobne/bram­bory%20podle%20var­nych%20typu.htm

--
K diskuzi.
Napsala jsem vám, že varný typ A jsou brambory salátové. Záleží na tom, jak jsou brambory v prodejně popsané. Pokud vám chutná i slupka, tak klidně.

Podívejte se na obrázky, kde uvidíte, jak se brambory prodávají a jaký mají štítek.

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

„Áčka“ a pokud obal postrádá značení písmeny (A,B,C…), tak použít tzv. SALÁTOVÉ bramboury.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Dají se ty salátové brambory uvařit ve šlupce a poté jen nakrájet na kostičky ve slupce a jíst k masu? (brambory neškrabu ani neloupu-jím se šlupkou)

před 2286 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Vzhledem k tvému postupu přípravy v závorce- DAJÍ! ;)

před 2286 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek