Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.leden 15:54

Jednoduchým oskenováním vznikne jenom obrázek (fotografie) textu. Pro získání editovatelného a přenositelného textu (písmenek) je třeba ten oskenovaný obrázek elektronicky přečíst, speciálním programem rozeznat jednotlivá písmenka. Ten proces se označuje zkratkou OCR. Pokud tohle neumíš a OCR program nemáš a jde o krátký text a budeš to dělat jen jednou, skoro bych to radši ručně přepsal. Nastavit program OCR, aby dával soustavně bezchybné výsledky, není úplně jednoduché a dobré OCR programy (třeba AABYY Finereader) nejsou zadarmo. A třeba z rukou psaného textu je to kolikrát problém i s ním.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.leden 15:57

Jednoduchým oskenováním vznikne jenom obrázek (fotografie) textu. Pro získání editovatelného a přenositelného textu (písmenek) je třeba ten oskenovaný obrázek elektronicky přečíst, speciálním programem rozeznat jednotlivá písmenka. Ten proces se označuje zkratkou OCR. Pokud tohle neumíš a OCR program nemáš a jde o krátký text a budeš to dělat jen jednou, skoro bych to radši ručně přepsal. Nastavit program OCR, aby dával soustavně bezchybné výsledky, není úplně jednoduché a dobré OCR programy (třeba ABBYY Finereader) nejsou zadarmo. A třeba z rukou psaného textu je to kolikrát problém i s ním.
Jinak ano, jsou i OCR programy on-line. Mám s nimi dost rozporné zkušenosti. Takže vyhledat OCR online, poslat tam obrázek textu a zkoušet, jestli se povede.