Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.leden 16:50

Myslím, že obráceně to nefunguje. I když je to divné, tak dosažené vzdělání nebývá dost často v úměře s moudrostí. Moudrost se nedá zřejmě naučit, ale vzděláním ji lze podpořit. Super a hyper university by mihli pozvednout vzdělanost, ale pouze tu papírovou, která by nikomu nic nepřinesla. Prokazují to i popřevratové vize, zvýšení vzdělanosti, kdy téměř každý bude mít maturitu. Skutečnost je taková, že máme spoustu maturantů, jejichž znalosti by před padesáti léty nestačily na přijetí na střední školu, naopak nám chybí řemeslníci, kteří by dokázali zvládat svou práci.
Myslím, že školu života nelze ani dost dobře úspěšně studovat po jednotlivých oborech a chápat ji jako celek. Moudrý člověk také školu života nikdy nedokončí, ale má to jako celoživotní vzdělávání. Bohužel i škola života jak můžeme vidět u některých dříve narozených, vždy nedosáhne kýžené moudrosti.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.leden 17:31

Myslím, že obráceně to nefunguje. I když je to divné, tak dosažené vzdělání nebývá dost často v úměře s moudrostí. Moudrost se nedá zřejmě naučit, ale vzděláním ji lze podpořit. Super a hyper university by mohly pozvednout vzdělanost, ale pouze tu papírovou, která by nikomu nic nepřinesla. Prokazují to i popřevratové vize, zvýšení vzdělanosti, kdy téměř každý bude mít maturitu. Skutečnost je taková, že máme spoustu maturantů, jejichž znalosti by před padesáti léty nestačily na přijetí na střední školu, naopak nám chybí řemeslníci, kteří by dokázali zvládat svou práci.
Myslím, že školu života nelze ani dost dobře úspěšně studovat po jednotlivých oborech a chápat ji jako celek. Moudrý člověk také školu života nikdy nedokončí, ale má to jako celoživotní vzdělávání. Bohužel ani škola života, jak můžeme vidět u některých dříve narozených, vždy nedosáhne kýžené moudrosti.