Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.listopad 12:29

Zajímavý nápad, ale mám obavy, šestiminutová doba přípravy bude asi moc krátká. Ale kdo ví, možná to fakt funguje. Mně ale v poslední době zaujala příprava zeleniny blanšírováním. Je to sice známý postup, ale ještě jsem ho nevyzkoušel. Takto připravená zelenina je prý mnohem chutnější, čerstvější chuti a neztrácí barvu (nedávno doporučováno Pohlreichem):

Princip takové přípravy má tři velmi jednoduché kroky.
1.Vhodit očištěnou a nakrájenou zeleninu do vroucí slané vody a krátce povařit.
2.Zeleninu rychle vylovit a šokově zchladit ve velkém množství ledové vody.
3.Znovu zeleninu prohřát libovolným způsobem, ale až těsně před podáváním.
https://www.kuchar­kaprodceru.cz/blan­sirovani-zeleniny/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.listopad 12:33

Zajímavý nápad, ale mám obavy, že šestiminutová doba přípravy bude asi moc krátká. Ale kdo ví, možná to fakt funguje, jenom mi ten postup připadá takový neprofesionální. Mně ale v poslední době zaujala příprava zeleniny blanšírováním. Je to sice známý postup, ale ještě jsem ho nevyzkoušel. Takto připravená zelenina je prý mnohem chutnější, čerstvější chuti a neztrácí barvu (nedávno doporučováno Pohlreichem):

Princip takové přípravy má tři velmi jednoduché kroky.
1.Vhodit očištěnou a nakrájenou zeleninu do vroucí slané vody a krátce povařit.
2.Zeleninu rychle vylovit a šokově zchladit ve velkém množství ledové vody.
3.Znovu zeleninu prohřát libovolným způsobem, ale až těsně před podáváním.
https://www.kuchar­kaprodceru.cz/blan­sirovani-zeleniny/