Odpověděl/a – 16.listopad 12:29
Zajímavý nápad, ale mám obavy, šestiminutová doba přípravy bude asi moc krátká. Ale kdo ví, možná to fakt funguje. Mně ale v poslední době zaujala příprava zeleniny blanšírováním. Je to sice známý postup, ale ještě jsem ho nevyzkoušel. Takto připravená zelenina je prý mnohem chutnější, čerstvější chuti a neztrácí barvu (nedávno doporučováno Pohlreichem):
Princip takové přípravy má tři velmi jednoduché kroky.
1.Vhodit očištěnou a nakrájenou zeleninu do vroucí slané vody a krátce
povařit.
2.Zeleninu rychle vylovit a šokově zchladit ve velkém množství ledové
vody.
3.Znovu zeleninu prohřát libovolným způsobem, ale až těsně před
podáváním.
https://www.kucharkaprodceru.cz/blansirovani-zeleniny/
Odpověděl/a – 16.listopad 12:33
Zajímavý nápad, ale mám obavy, že šestiminutová doba přípravy bude asi moc krátká. Ale kdo ví, možná to fakt funguje, jenom mi ten postup připadá takový neprofesionální. Mně ale v poslední době zaujala příprava zeleniny blanšírováním. Je to sice známý postup, ale ještě jsem ho nevyzkoušel. Takto připravená zelenina je prý mnohem chutnější, čerstvější chuti a neztrácí barvu (nedávno doporučováno Pohlreichem):
Princip takové přípravy má tři velmi jednoduché kroky.
1.Vhodit očištěnou a nakrájenou zeleninu do vroucí slané vody a krátce
povařit.
2.Zeleninu rychle vylovit a šokově zchladit ve velkém množství ledové
vody.
3.Znovu zeleninu prohřát libovolným způsobem, ale až těsně před
podáváním.
https://www.kucharkaprodceru.cz/blansirovani-zeleniny/