Odpověděl/a – 27.říjen 19:35
Na Marlenku je originální recept, původ jeno názvu je někde v archivu.
Pečení totoho medovníku je dost náročné, musíte napřed upéct 3 pláty, paka je seřeezeta, připravit krém potírat atd.
Nevím, zda pečete sám. Podívejte se do odkazu, určitě budou domácí
recepty upravené, někdy se přidává i kakao
http://www.pecenijeradost.cz/recepty/medove-tajemstvi-marlenka/
O sporu kvůli totmu dortu – viz odkaz
„Společnost Marlenka International vyrábí medovník podle rodinného arménského receptu. Zakladatel a majitel firmy Gevorg Avetisjan řekl listu, že na prodej dortů Marlenka v prášku pod značkou Dr. Oetker ho koncem loňského roku upozornili turečtí partneři. Řekl, že mu bylo hned jasné, že jde o kopii jeho výrobku, protože svůj dort nazval zdrobnělinou jména své matky a také dcery Marlen a v arménštině toto slovo nic neznamená.“ atd.
Více na https://zpravy.e15.cz/byznys/podniky-a-trhy/marlenka-vyhrala-spor-s-koncernem-dr-oetker-1338962
Odpověděl/a – 27.říjen 19:38
Na Marlenku je originální recept, původ jeno názvu je někde v archivu.
Pečení totoho medovníku je dost náročné, musíte napřed upéct 3 pláty, paka je seřezat na stejnou velikost, , připravit krém, potírat atd.
Nevím, zda pečete sám. Podívejte se do odkazu, určitě budou domácí
recepty upravené, někdy se přidává i kakao. Medové plány se dají koupit
a pak připrvit jen krém.
http://www.pecenijeradost.cz/recepty/medove-tajemstvi-marlenka/
O sporu kvůli tomuto dortu – viz odkaz
„Společnost Marlenka International vyrábí medovník podle rodinného arménského receptu. Zakladatel a majitel firmy Gevorg Avetisjan řekl listu, že na prodej dortů Marlenka v prášku pod značkou Dr. Oetker ho koncem loňského roku upozornili turečtí partneři. Řekl, že mu bylo hned jasné, že jde o kopii jeho výrobku, protože svůj dort nazval zdrobnělinou jména své matky a také dcery Marlen a v arménštině toto slovo nic neznamená.“ atd.
Více na https://zpravy.e15.cz/byznys/podniky-a-trhy/marlenka-vyhrala-spor-s-koncernem-dr-oetker-1338962
Odpověděl/a – 27.říjen 19:57
Na Marlenku je originální recept, původ jeno názvu je někde v archivu.
Pečení totoho medovníku je dost náročné, musíte napřed upéct pláty samostatně na plechu, , pak je seřezat na stejnou velikost, , připravit krém, potírat atd.
Nevím, zda pečete sám. Podívejte se do odkazu, určitě budou domácí
recepty upravené, někdy se přidává i kakao, každý má ten svůj. Medové
plány se dají koupit a pak připrvit jen krém.
http://www.pecenijeradost.cz/recepty/medove-tajemstvi-marlenka/
O sporu kvůli kooii tohoto dortu – viz odkaz – firma Dr.Oetker platila pokutu
„Společnost Marlenka International vyrábí medovník podle rodinného arménského receptu. Zakladatel a majitel firmy Gevorg Avetisjan řekl listu, že na prodej dortů Marlenka v prášku pod značkou Dr. Oetker ho koncem loňského roku upozornili turečtí partneři. Řekl, že mu bylo hned jasné, že jde o kopii jeho výrobku, protože svůj dort nazval zdrobnělinou jména své matky a také dcery Marlen a v arménštině toto slovo nic neznamená.“ atd.
Více na https://zpravy.e15.cz/byznys/podniky-a-trhy/marlenka-vyhrala-spor-s-koncernem-dr-oetker-1338962