Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.říjen 10:47

Názory se liší. Protože se léčím alternativní medicínou, tak podle její zásady při jídle nepiji. Jídlo zapíjím teplou vodou nebo čajem.

https://vitali­tis.cz/2016/10/­30/mame-pro-vas-duvod-proc-nikdy-nepit-vodu-pri-jidle/

"Každé jídlo je potřeba řádně žvýkat. Ústa produkují dostatek slin, které pomáhají potravinám dostat se do žaludku. Sliny nahrazují funkci vody, protože obsahují 98% vody a 2% trávicích enzymů, které usnadňují proces trávení. Je tedy velmi důležité jídlo řádně rozkousat a rozžvýkat.

Nicméně mnoho lidí při jídle pije vodu, což je špatně. Je to z toho důvodu, že se produkuje méně slin, což má za následek špatné trávení potravin. Poté, co se potraviny dostanou do žaludku, začínají pracovat trávicí enzymy a žaludeční šťávy. Jednou z nejsilnějších kyselin, je kyselina chlorovodíková, která hraje klíčovou roli.

Dalším doporučením je teplota vody. Ta by měla být vlažná. Žádná studená nebo příliš horká voda se nedoporučuje. Nejlépe je však dvacet minut před jídlem a dvacet minut po jídle nekonzumovat žádné tekutiny."

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.říjen 10:49

Názory se liší. Protože se léčím alternativní medicínou, tak podle její zásady při jídle nepiji. Jídlo zapíjím teplou vodou nebo čajem.

Záleží na vás, jak se rozhodnete, co vám vyhovuje, nebo chcete lépe trávit.

https://vitali­tis.cz/2016/10/­30/mame-pro-vas-duvod-proc-nikdy-nepit-vodu-pri-jidle/

"Každé jídlo je potřeba řádně žvýkat. Ústa produkují dostatek slin, které pomáhají potravinám dostat se do žaludku. Sliny nahrazují funkci vody, protože obsahují 98% vody a 2% trávicích enzymů, které usnadňují proces trávení. Je tedy velmi důležité jídlo řádně rozkousat a rozžvýkat.

Nicméně mnoho lidí při jídle pije vodu, což je špatně. Je to z toho důvodu, že se produkuje méně slin, což má za následek špatné trávení potravin. Poté, co se potraviny dostanou do žaludku, začínají pracovat trávicí enzymy a žaludeční šťávy. Jednou z nejsilnějších kyselin, je kyselina chlorovodíková, která hraje klíčovou roli.

Proces trávení trvá zhruba 2 hodiny. Jakmile je v žaludku smíchaná voda s kyselinou chlorovodíkovou, nepůsobí pouze na rozložení potravin, ale dostává se skrze žaludeční stěny a rozpouští se. Proces trávení, tak nemá dostatek žaludečních šťáv na rozklad potravin a trávení trvá delší dobu a působí našemu tělu problémy.

Dalším doporučením je teplota vody. Ta by měla být vlažná. Žádná studená nebo příliš horká voda se nedoporučuje. Nejlépe je však dvacet minut před jídlem a dvacet minut po jídle nekonzumovat žádné tekutiny."

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.říjen 16:51

Názory se liší. Protože se léčím alternativní medicínou, tak podle její zásady při jídle nepiji. Jídlo zapíjím teplou vodou nebo čajem.

Záleží na vás, jak se rozhodnete, co vám vyhovuje, nebo chcete lépe trávit.

https://vitali­tis.cz/2016/10/­30/mame-pro-vas-duvod-proc-nikdy-nepit-vodu-pri-jidle/

"Každé jídlo je potřeba řádně žvýkat. Ústa produkují dostatek slin, které pomáhají potravinám dostat se do žaludku. Sliny nahrazují funkci vody, protože obsahují 98% vody a 2% trávicích enzymů, které usnadňují proces trávení. Je tedy velmi důležité jídlo řádně rozkousat a rozžvýkat.

Nicméně mnoho lidí při jídle pije vodu, což je špatně. Je to z toho důvodu, že se produkuje méně slin, což má za následek špatné trávení potravin. Poté, co se potraviny dostanou do žaludku, začínají pracovat trávicí enzymy a žaludeční šťávy. Jednou z nejsilnějších kyselin, je kyselina chlorovodíková, která hraje klíčovou roli.

Proces trávení trvá zhruba 2 hodiny. Jakmile je v žaludku smíchaná voda s kyselinou chlorovodíkovou, nepůsobí pouze na rozložení potravin, ale dostává se skrze žaludeční stěny a rozpouští se. Proces trávení, tak nemá dostatek žaludečních šťáv na rozklad potravin a trávení trvá delší dobu a působí našemu tělu problémy.

Dalším doporučením je teplota vody. Ta by měla být vlažná. Žádná studená nebo příliš horká voda se nedoporučuje. Nejlépe je však dvacet minut před jídlem a dvacet minut po jídle nekonzumovat žádné tekutiny."

V uvedeném odkazu je zdroj v angličtině

http://www.you­rstylishlife.com/this-is-why-you-should-never-drink-water-while-eating-its-very-dangerous/

Nevím, že by bylo zakázané uvádět vlastní zkušenosti, které jsou potvrzené v článcích.

Proto ještě vkládám odkaz na stejné tvrzení lékaře. Je to MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob.

http://www.ma­gazinzdravi.cz/proc-tvrdite-ze-se-nema-behem-jidla-a-po-j

Že by radil špatně?

MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob

Každý se může svobodně rozhodnout pro to, co mu vyhovuje a čemu věří. Proč zatracovat to, co neznám a nemám vyzkoušené.